На Волині викрито схему незаконного ввезення на територію України автомобілів

На Волині викрито схему незаконного ввезення на територію України автомобілів

04.04.13 10:04 0 900
Під підозрою – посадовці двох волинських фірм, котрі ввозили транспортні засоби за підробленими документами, - повідомили в УПМ ДПС у Волинській області.

Керівники бізнес-структур укладали фіктивні контракти з підприємствами – нерезидентами Республіки Панама, відповідно до яких ввозили та розмитнювали авто. Однак, як встановили співробітники відділу податкової міліції Луцької ОДПІ, жоден із ввезених транспортних засобів насправді їм не належить.

Реальними власниками автівок ставали фізичні та юридичні особи, котрі жодного стосунку до фірм-імпортерів не мали. Однак, як запевняють правоохоронці, саме вони зверталися до посадовців підприємств з проханням ввезти автівки. Свою чергою імпортери погоджувалися на таке шахраювання щонайменше з двох цілком меркантильних мотивів: задля розмитнення авто за значно меншою митною вартістю і віднесення на витрати операцій з придбання транспорту від нерезидентів. Збитки держави на кожній ввезеній таким чином машині - не менше 5,5 тисячі гривень.

Зібрані співробітниками відділу податкової міліції Луцької ОДПІ матеріали свідчать про ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. За цими фактами наразі тривають досудові розслідування.

Довідково: у переліку найбільших імпортерів транспортних засобів 16 суб’єктів господарювання Волині. Торік вони імпортували близько 75 тисяч автівок загальною вартістю 2,5 мільярда гривень.

Загальний ринок імпорту авто через Ягодинську митницю с в середньому складає 5900 одиниць в місяць.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: 80,5 млн.грн. ...
Наступна новина: Рівненщина: майже 149 ...

КОМЕНТАРІ