На Волині новий циклон стримає початок паводку

На Волині новий циклон стримає початок паводку

04.04.13 18:07 0 892
За інформацією Гідрометцентру України в країну приходить новий циклон. Завдяки циклону початок більш інтенсивного сніготанення на території Білорусії і Росії затримується. А значить формування водопілля на Дніпрі затримується до середини квітня.

«З точки зору паводків це добре – розділяється за часом танення снігу в регіонах України та прикордонних територіях. Це дуже важливо, оскільки 60% водних ресурсів Дніпра формується за межами країни», - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час свого виступу на брифінгу після засідання Кабінету Міністрів України.

Протягом 3-5 квітня 2013 року в Західних, Центральних та Північних областях очікуються опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Цей циклон зумовить сильне підвищення температури (до +15 +20 градусів) в Південних та Східних областях.

Однак, починаючи з 6 квітня по 9 квітня, в Західних і Північних регіонах буде чергове зниження температури (до -3 -8 градусів Цельсія) з випаданням мокрого снігу. За ці дні обсяг опадів буде помірний - від 5 до 10 мм.

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Відкрилася ...

КОМЕНТАРІ