Олександр Вілкул: Клімат змінюється і треба бути готовим до нових викликів

Олександр Вілкул: Клімат змінюється і треба бути готовим до нових викликів

04.04.13 16:22 0 1005
«Для реагування на надзвичайні ситуації використовуються сучасні системи контролю. Зокрема, гарним прикладом є система контролю «Тиса». Встановлені 47 датчиків (44 в Україні і 3 в Угорщині), які кожні 5 хвилин надають інформацію про рівень води в річці. Такі системи будуть поширені на територію всієї України», - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час свого виступу на брифінгу після засідання Кабінету Міністрів України.

За останні двадцять п'ять років клімат в Україні зазнав серйозних змін. У середньому на 2 градуси збільшилася середньорічна температура в більшій частині країни - передусім у центральній та північній частині.

Кількість стихійних метеорологічних явищ з середини 80-х років 20 століття збільшилася практично вдвічі. А в літній період істотно збільшилася кількість екстремальних опадів у західних, центральних тапівденних регіонах.

Все це відбувається на тлі істотного збільшення температури повітря, а значить підвищення ймовірності лісових пожеж та зменшення кількості вологи на полях.

При цьому статистика говорить, що одночасно стихією можуть бути охоплені до 10-12 областей. Ще 25 років тому такого не спостерігалося.

«Клімат змінюється і треба бути готовим до нових викликів. Для цього будуть модернізовані плани реагування та координації сил. Дії повинні носити превентивний, попереджувальний характер», - підкреслив Олександр Вілкул.

ПРЕС-СЛУЖБА ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ