Волинь: в області перевірять підприємства, які займаються переобладнанням авто для роботи на газовому паливі, щодо дотримання ними вимог безпеки

Волинь: в області перевірять підприємства, які займаються переобладнанням авто для роботи на газовому паливі, щодо дотримання ними вимог безпеки

04.04.13 19:19 0 986
Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко провів засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У режимі відеоселектору обговорили низку важливих питань, покликаних убезпечити життя та діяльність підприємств, господарств, територій та громадян області.

Про діяльність щодо запобігання та протидії пожежам на сільгоспугіддях регіону у 2013 році доповів начальник Департаменту агропромислового розвитку області Юрій Горбенко. За його словами, вцілому ситуація на Волині стабільна, в агроформуваннях дотримуються правил пожежної безпеки та наявний відповідний інструментарій. Ведеться інформаційна робота з населенням про небезпечність випалювання сухої трави.

Особливу увагу учасники комісії звернули на дотримання вимог безпеки підприємствами, які переоснащують транспортні засоби для роботи на газовому паливі. Як повідомили доповідачі, окремі підприємства допускають низку серйозних порушень у роботі, а часом і взагалі не мають дозволів на виконання таких робіт.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко висловив обурення таким станом речей: «Яким чином у нас може працювати підприємство без дозволів і ліцензій? Я не розумію, яким чином працюють відповідні служби? Про які стандарти безпеки можна вести мову? Про який захист людей?». З огляду на таку ситуацію, Олександр Башкаленко дав доручення провести технічний контроль автотранспортних засобів, особливо тих, які займаються перевезеннями, щодо дотримання норм і вимог експлуатації газового обладнання. Пильно стежитимуть і за дотриманням правил техніки безпеки на підприємствах, які займаються переобладнанням авто.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко також поінформував про ситуацію на територіях сільських та селищних рад області щодо розчищення внутрішніх меліоративних каналів та стоків води. Він наголосив, що у деяких населених пунктах чекають допомоги обласної влади, фінансування, а самотужки роботи не проводять. «Перегляньте свою позицію, адже спочатку необхідно максимально попрацювати самостійно, розкопати канаву чи розчистити стік води! А в разі, коли вжиті вами заходи не дадуть результату, шукати причини і просити допомоги на рівні області», - підкреслив Олександр Башкаленко.

Завершуючи засідання комісії, перший заступник голови облдержадміністрації нагадав, що до 20 квітня необхідно завершити актуалізацію діючих генеральних планів населених пунктів. «Відсутність генплану паралізує роботу багатьох галузей, тому прошу закінчити цю роботу», - акцентував він.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ