В Луцьку міська влада вирішуватиме питання підтоплення Малоомелянівського масиву

В Луцьку міська влада вирішуватиме питання підтоплення Малоомелянівського масиву

04.04.13 17:36 0 1104
Міський голова Микола Романюк побував на Малоомелянівському масиві. Тут щовесни відбувається підтоплення території. Вода стоїть у підвалах житлових будинків та на подвір’ях.

У розмові з Миколою Романюком люди нарікали, що у підвалах їхніх будинків нині стоїть вода. Вони постійно змушені її відкачувати. Однак, це особливого результату не дає, адже через короткий проміжок часу підвали знову затоплює. Лучани просять міську владу допомогти у вирішенні цієї проблеми.

Микола Романюк зауважив, що це питання складне і потребує розв’язання. Однак, швидко цього зробити не вдасться. Міська влада уже працює над вирішенням проблеми. За його словами, у цьому році буде розроблено проект водовідведення із усього Малоомелянівського масиву. На розроблення документації необхідно близько одного мільйона гривень. У наступному ж році планують перейти уже до його реалізації. Проте, через хаотичну забудову цього мікрорайону прокладати систему водовідведення буде складно.

Міський голова наголосив, що головною проблемою тут є високий рівень грунтових вод. Крім того, зважаючи на цьогорічну зиму та кількість опадів, яка випала, ситуація ще ускладнилася. Микола Романюк зауважив, що у людей є проблеми і міська влада має допомагати у їх вирішенні.

Також Микола Романюк разом з начальником управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимиром Грушовінчуком, директором департаменту ЖКГ Іваном Кубіцьким, начальником управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Юрієм Кирилюком оглянули вулиці та території садиб і обговорили план дій щодо ліквідації наслідків підтоплення.

Нині на території мікрорайону працівники КП «Луцькспецкомунтранс» разом з бійцями Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області відкачують воду з дворів та городів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Тернопільщині паління у ...

КОМЕНТАРІ