За продаж алкоголю й тютюну підліткам на Хмельниччині анульовано 8 ліцензій

За продаж алкоголю й тютюну підліткам на Хмельниччині анульовано 8 ліцензій

04.04.13 17:21 0 916
Аби упередити на теренах краю реалізацію алкоголю та тютюну особам, що не досягли віку 18 років, податковою службою Хмельниччини у січні-березні нинішнього року в результаті перевірок виявлено 12 випадків продажу цієї високоліквідної продукції «тінейджерам». Усіх порушників позбавлено права здійснювати торгівлю цими товарами.

У загальному ж рахунку задля дотримання законності та єдиних для усіх представників бізнесу «правил гри» у сфері торгівлі алкогольними напоями й тютюновими виробами податковою службою Хмельниччини у першій чверті 2013 року перевірено 42 гравці з відповідного сегменту ринку.

«На жаль, у регіоні зберігається негативний тренд переважання кількості виявлених порушень, а їх податківці встановили 63 випадки, над числом перевірок. Це свідчить про небажання окремих несумлінних підприємців дотримуватись цивілізованих умов торгівлі міцним градусом, а відтак – переконливо демонструє їх безвідповідальне ставлення до норм суспільної моралі», – відзначає начальник регіонального управління контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Департаменту САТ ДПС України у Хмельницькій області Михайло Тіванов.

Найбільш поширеними порушеннями виявились реалізація та зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку – 7 фактів, продаж алкоголю за цінами, нижчими від встановлених законодавством – 14 випадків, торгівля цигарками за цінами вищими від законодавчо дозволених – 9 фактів, також встановлено 10 випадків безліцензійної торгівлі алкоголем й тютюном.

За результатами перевірок до бюджету надійде 222 тисячі гривень штрафів, з них казна вже отримала майже 170 тисяч гривень донарахувань.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Буковині викрито ...

КОМЕНТАРІ