На Чернігівщині тала вода підтопила будинки та розмила насип під мостом

На Чернігівщині тала вода підтопила будинки та розмила насип під мостом

04.04.13 13:37 0 773
02 квітня вдень у Варвинському районі швидке танення снігу сприяло накопиченню значного об'єму води на окремих дільницях з пониженим рельєфом місцевості. Внаслідок цього, потоком талої води частково розмито (близько 3 м) земляний насип під мостом на 9-му км дороги сполученням Варва-Хукалівка-Поділ. З цим порушено пряме транспортне сполучення між райцентром Варва та 6-ма селами району. Рух транспорту здійснюється в об'їзд через сусідній Срібнянський район.

Для проведення ремонтних робіт залучалося 7 одиниць техніки та 24 працівники райавтодору, районного пожежно-рятувального підрозділу та сільськогосподарського товариства "Дружба-Нова" смт Варва.

Цього ж дня 0,2 м шар талої води перелив 30 м дільницю дороги та частково підтопив 5 приватних подвір'їв по вул. Незалежності в с. Журавка. З метою облаштування каналу для стоку води залучалося 2 одиниці техніки та 5 працівників районного пожежно-рятувального підрозділу й місцевого сільськогосподарського товариства "Цукровик".

Завдяки проведеним заходам, станом на 09:00 03 квітня ситуація з відведенням талої води в обох випадках стабілізувалася й знаходиться під контролем.

Вранці 03 квітня у Варвинській райдержадміністрації за участю керівництва Управління ДСНС у Чернігівській області відбулося засідання оперативного штабу з безпечного пропуску повеневих і талих вод. В ході цього визначено ряд завдань щодо подальшого проведення робіт з ліквідації негативних наслідків водопілля.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ