Як зробити життя безпечним житомирських школярів навчали фіналісти соціального телепроекту «Твоє майбутнє».

Як зробити життя безпечним житомирських школярів навчали фіналісти соціального телепроекту «Твоє майбутнє».

04.04.13 10:55 0 825
3-го квітня у концертній студії Житомирської обласної державної телерадіокомпанії відбувся фінал нового соціального проекту для дітей «Твоє майбутнє». Проект створений обласною телерадіокомпанією спільно з Управлінням державної служби з надзвичайних ситуацій у Житомирській області з метою підтримки обдарованої молоді, розкриття та спрямування їхнього таланту на те, щоб навчити підростаюче покоління умінню жити в безпеці та вміло діяти в екстремальних ситуаціях.

Ще в грудні минулого року у телевізійних ефірах та в мережі Інтернет телеглядачі уважно слідкували за талантами 46 юних мешканців Житомирщини та, окрім журі, мали змогу голосувати та обирати улюбленців, які потраплять до другого туру проекту. У ньому діти здобували досвід телеакторської гри, знімаючись у семи серіях телепрограми із безпеки життєдіяльності та популяризації професії рятувальника. Вони самі вивчали правила та з екранів телевізорів навчали однолітків поведінці з ртутним термометром, сірниками, правилам безпеки під час новорічних свят, при переохолодженні тощо.

А тепер 18 талановитих та обізнаних фіналістів проекту показали для дітей з особливими потребами та 400 школярів міста театралізовану виставу «Зробимо життя безпечним». Це фінал їхньої чотиримісячної праці, втілений у казці про маленьке добре бісенятко, вигнане з пекла за його прагнення рятувати людей. Його поява на землі налякала і примусила вченого позбутися пагубної звички курити в ліжку. Разом із Янголом, який теж оберігає людей від необдуманих вчинків, герой змушує Івасика Неслухнясика вивчити правила поводження із сірниками, не допустити травм під час ожеледиці, пожежі у полі, навчитися розводити та гасити багаття у лісі, а також рятуватися із задимленого приміщення.

Виступаючи перед школярами міста, помічник керівника рятувальної служби області Оксана Ковальчук вручила спецприз учениці школи №30 Дар’ї Соколовській та зазначила, що знання правил безпеки – це міцні крила, які допомагають людині будь-якого виховання і з будь-яким минулим поринути у світ щасливого життя. Отримати необхідні знання допомогла вистава, а загалом цьому сприяє рух юних пожежників, який діє в усіх школах України і чекає на нових учасників.

По завершенню вистави 18 фіналістів телепроекту «Твоє майбутнє» були нагороджені грамотами та подарунками управління ДСНС у Житомирській області, обласної телекомпанії. А також отримали солодощі від партнерів - кондитерської фабрики «ЖЛ», інші ж учасники – подарунки та навчальні фільми за вірні відповіді з питань безпеки під час гри з глядацькою аудиторією.

Враховуючи велику цікавість до проекту юних житомирян, організатори заходу оголосили про старт телепроекту «Твоє майбутнє – 1».

У ДСНС у Житомирській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Попередня новина: ПАР: Нельсону Манделі ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ