На Рівненщині запобігають можливій повені

На Рівненщині запобігають можливій повені

04.04.13 16:31 0 1014
Нині в області працює 61 насосна станція, констатував перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко на засіданні колегії облдержадміністрації. За добу вони перекачують понад 1 мільйон кубометрів води. Однак на 4 із 8 гідропостів області рівень води перевищує заплавну мітку. Відтак, у зону можливого підтоплення можуть потрапити 61 населений пункт Березнівського, Володимирецького, Дубровицького, Зарічненського, Рокитнівського, Рівненського, Сарненського районів, а також частково міста Острог та Дубно, у яких загалом проживає понад півтори сотні тисяч громадян. Якщо ситуація погіршиться, доведеться евакуювати майже 7 тисяч людей. Водночас фахівці наглядають і за дорогами краю, аби не допустити їх підтоплення. Крім цього, якщо на водоймах довго танутиме лід і таким чином заважатиме сходженню води, то його підриватимуть.

Голова облдержадміністрації Василь Берташ доручив усім структурним підрозділам та відомствам області бути готовими до можливих паводків, аби мінімізувати їх наслідки. Зокрема, очільник краю розпорядився розчисти системи відведення поверхневих вод, дренажні та зливові системи, створити бар’єри на шляхах можливого розливу води. Також Василь Берташ зобов’язав рятувальників за потреби завчасно евакуювати населення. Натомість магазини населених пунктів, мешканці яких не потребують відселення, необхідно буде забезпечити продуктами харчування.

Водночас до кінця тижня можливе погіршення погодних умов та сильні опади. Відтак, голова облдержадміністрації доручив докласти усіх зусиль, аби уникнути повені.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: План виконання робіт ...

КОМЕНТАРІ