Затвердивши чіткий формат взаємин, ми зможемо прийняти правильне рішення щодо функціонування стадіону «Арена Львів», – В.Шемчук

Затвердивши чіткий формат взаємин, ми зможемо прийняти правильне рішення щодо функціонування стадіону «Арена Львів», – В.Шемчук

04.04.13 16:54 0 946
3 квітня, у Львівській ОДА обговорили питання щодо функціонування стадіону «Арена Львів» у 2013 році. У нараді, що відбулась з цього приводу під керівництвом голови облдержадміністрації Віктора Шемчука, також взяли участь голова Львівської облради Петро Колодій, перший заступник міського голови м.Львова Олег Синютка, генеральний директор ТОВ «КПФ «Карпати» Ігор Дедишин та інші. 

Під час розгляду згаданого питання учасники заслухали пропозиції щодо подальшого функціонування «Арени Львів». Зокрема, в.о. керівника ДП «Арена Львів» Олексій Жуковін розповів, що на даний час першочерговим для нормального функціонування стадіону є завершення здачі в експлуатацію ІІ черги будівництва, зокрема виконання робіт щодо монтажу інженерних систем, благоустрою, дорожнього покриття, очисних споруд та об’єктів електропостачання. За його словами, основний акцент під час експлуатації стадіону повинен здійснюватись на проведенні футбольних матчів. 

Також присутні розглянули можливість передачі «Арени Львів» у комунальну власність та переходу ФК «Карпати» Львів на цей стадіон. Зокрема, Ігор Дедишин зазначив, що футбольний клуб готовий проводити матчі на «Арені Львів», а також компенсовувати видатки на утримання цієї споруди, за умови напрацювання конкретних компенсаційних механізмів. 

В результаті обговорення Віктор Шемчук доручив підготувати пропозиції щодо мінімально необхідної потреби в коштах для завершення будівництва стадіону та здачі його в експлуатацію. «Перш за все, що нам необхідно – це напрацювати «економ пакет» для здачі стадіону в експлуатацію та вирішити питання щодо відшкодування боргів», – сказав керівник області. 

Очільник Львівщини також зазначив, що особливе місце у функціонуванні стадіону займає необхідність у ефективній схемі управління та визначення ефективного користувача, зокрема вирішення питання щодо можливості передачі «Арени Львів» в комунальну власність міста чи області. 

«У кожного повинна бути чітка позиція, тому нам необхідно спільно із адміністрацією міста та обласною радою визначитись як вирішувати проблеми, пов’язані із роботою стадіону. Лише затвердивши чіткий формат взаємин у цьому питанні, ми зможемо прийняти правильне рішення», – зазначив В.Шемчук. 

Голова ОДА також запропонував наступного тижня провести зустріч керівників області та міста із керівництвом ФК «Карпати» для прийняття відповідних рішень.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Внесені зміни до мережі ...

КОМЕНТАРІ