У Львові відзначили 23-річчя урочистого підняття українського національного стягу над Львівською ратушею

У Львові відзначили 23-річчя урочистого підняття українського національного стягу над Львівською ратушею

04.04.13 10:33 0 749
3 квітня 2013 року відбулась урочиста сесія Львівської міської ради, приурочена до 23-ї річниці підняття українського національного стягу над Львівською ратушею.

Як повідомив секретар Львівської міськради свободівець Василь Павлюк, далекого 1990 року він як громадський діяч був учасником цього визначального для історії України дійства.

"Це було щось надзвичайне! Біля ратуші в той день зібралося дуже багато людей. Тоді була неймовірна атмосфера – люди плакали від радості. В мене й досі, коли згадую це, вирують почуття національного звершення. Для українців, патріотів український національний стяг, славень, державні кордони, українська мова та культура – найвищі символи державності. Все це підтверджує, що ми маємо дійсно Українську державу, а її змістовне наповнення – повсякденна кропітка праця кожного з нас. У свій час за український прапор люди життя віддавали, терпіли найважчі страждання. У тюрмах кагебісти знущалися, безжально били. ми, львів'яни, святкуємо День підняття над Львівською ратушею українського національного стягу. Це була велична подія, демонстрація національної гідності та гордості", – зазначив Василь Павлюк.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Девіч зустрінеться з ...
Наступна новина: В Луцьку для дітей - сиріт ...

КОМЕНТАРІ