Опозиційну журналістку з Білорусі арештували у Швеції за спробу вбивства

Опозиційну журналістку з Білорусі арештували у Швеції за спробу вбивства

04.04.13 17:15 0 904
Відому опозиційну журналістку з Білорусі Ольгу Класковську дійсно арештували у Швеції за звинуваченням у замаху на вбивство колишнього чоловіка, підтвердила Радіо Свобода її шведський адвокат. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За її словами, її клієнтку взяли під варту ще 30 березня, і вона перебуває під досудовим арештом, наразі до 15 квітня, коли суд має вирішити, який буде подальший запобіжний захід.

Імміграційні органи Швеції раніше постановили, що Класковська і її 11-річна дочка від попереднього шлюбу, білоруські громадянки, мають бути депортовані до Білорусі, бо перебувають у країні нелегально, без дозволів на перебування. Соціальні служби при цьому забрали 8-місячного сина Класковської від дотеперішнього шлюбу, громадянина Швеції, вирішивши, що він може залишитися з батьком, із яким журналістка нині розлучається.

Ольга Класковська жила поза межами Білорусі з 2006 року і мала статус біженця, але втратила його 2011 року, повернувшись на якийсь час додому, щоб підтримати брата, ув’язненого за протест проти президента Олександра Лукашенка.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Туристичний сезон у ...
Наступна новина: За продаж алкоголю й тютюну ...

КОМЕНТАРІ