Чехія останньою в ЄС підписала додаток до Лісабонського договору

Чехія останньою в ЄС підписала додаток до Лісабонського договору

04.04.13 12:48 0 824
Президент Чехії Мілош Земан підписав у Празі додаток до Лісабонського договору, який дозволяє створити так званий фонд фінансової стабілізації країн – членів Європейського Союзу. Таким чином Чехія останньою серед країн ЄС склала свій підпис під документом. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На церемонії підписання був присутній голова Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу, який спеціально для цього був запрошений до Праги.

Важливість підписання додатку до Лісабонського договору схвалила низка чеських політиків, зокрема, міністр закордонних справ Карел Шварценберґ.

Також за присутності Земана і Баррозу над празьким Градом – історичною резиденцією чехословацьких, тепер чеських президентів – був уперше піднятий прапор Європейського Союзу.

Досі завершити процедуру ратифікування документу, незважаючи на те, що його схвалив парламент Чехії, відмовлявся попередній чеський президент Вацлав Клаус, відомий своїм скептичним ставленням до європейських інтеграційних процесів; він залишив посаду менш як місяць тому.

Клаус також категорично заперечував проти підняття над Градом прапора Євросоюзу, членом якого Чехія є вже майже дев’ять років.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі хлопцям - ...

КОМЕНТАРІ