У Чернівцях покажуть стрічку пам’яті Квітки Цісик

У Чернівцях покажуть стрічку пам’яті Квітки Цісик

05.04.13 16:51 0 2070
4 квітня, у кінотеатрі «Чернівці» відбудеться допрем’єрний показ документального фільму «Квітка. Голос у єдиному екземплярі». Окрім нашого міста, проект, створений телеканалом «Інтер», покажуть у шести містах України: Києві, Львові, Одесі, Луганську, Івано-Франківську і Тернополі. Стрічку присвячено пам’яті всесвітньовідомої співачки українського походження Квітки Цісик.

Саме 4 квітня 2013 року їй мало б виповнитися 60 років, але через хворобу вона передчасно пішла з життя. У США Квітка Цісик більше відома під іменем КейСі. Її голос знає майже кожен американець. Десятки років вона озвучувала рекламні джингли таких відомих компаній як «Coca-cola», «American Airlines», «McDonald’s», «Ford». Саме вона виконала саундтрек до фільму «You Light Up My Life», який у 1978 удостоївся премії «Оскар» за кращу пісню. Але через юридичну тяганину найпрестижніша кінопремія світу дісталася іншій співачці. Слава та широке визнання, яких вона прагла, та щира любов мільйонів слухачів прийшли зрештою не до КейСі, а до Квітки Цісик. І не в США, а в Україні – завдяки двом альбомам з народними піснями у її виконанні («Пісні України» та «Два кольори»).

Квітка Цісик – американка, яка стала втіленням національної української самоідентифікації. Народні пісні в її виконанні у 80-х роках минулого століття сколихнули тоді ще радянську Україну, стали уособленням такої бажаної, але на той час ще недосяжної незалежності. Організатори Фестивалю «Червона рута» запрошували Квітку до Чернівців у 1989 році, однак тоді вона не змогла приїхати.

Автори фільму «Квітка. Голос у єдиному екземплярі» спробують дослідити, у чому феномен цієї людини. Вони намагатимуться знайти відповідь на питання, чому протягом не одного десятиліття пісні у виконанні Квітки Цісик справляють на людей гіпнотичне враження.

Про Квітку Цісик у фільмі розкажуть її рідні та близькі (чоловік Ед Ракович, син Едді, родина зі Львова), люди, з якими вона працювала, її прихильники.

Про це повідомив інтерент портал CyberLand.ws. Як відомо в світі нас оточує стільки всього цікавого! Кіберленд допоможе Вам це побачити!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: У Львові змагатимуться «Юні ...

КОМЕНТАРІ