На Волині кількість перевірок представників бізнесу, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, скоротили на третину

На Волині кількість перевірок представників бізнесу, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, скоротили на третину

05.04.13 17:33 0 1973
Дотримання термінів розрахунків та вимог валютного законодавства представниками волинського бізнесу, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, у І кварталі 2013 року податкові ревізори досліджували в ході 55 перевірок. Протягом перших трьох місяців минулого року таких перевірок було проведено на 22 більше, - повідомили у відділі організації перевірок фінансових установ та контролю за операціями у сфері ЗЕД ДПС у Волинській області.

Проте, це скорочення контрольно-перевірочних заходів, не вплинуло на стан надходжень. Наприклад, за результатами перевірок суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності в області надходження зросли вдвічі. Зокрема, за порушення термінів розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності та вимог валютного законодавства підприємці та підприємства Волині у І кварталі цього року сплатили майже 470 тисяч гривень пені та штрафних санкцій, або більше як торік майже на 250 тисяч гривень.

«Ці показники свідчать не лише про покращення якості податкового аудиту суб’єктів ЗЕД, а й про послаблення фіскального тиску на бізнес. фахівці податкової мають достатній інформаційний інструментарій для об’єктивної аналітики. Відтак, планують до перевірок лише тих платників, котрі ігнорують вимоги валютного і податкового законодавства. Перевіряючи лише тих, хто створює певні ризики, ми досягаємо значно кращих результатів»,- вважає заступник начальника управління податкового контролю - начальник відділу організації перевірок фінансових установ та контролю за операціями у сфері ЗЕД ДПС у Волинській області Віра Кузьмич.

Посадовець запевнила, що зосереджуючи увагу лише на ризикових суб’єктах господарювання, податківці не відволікають від основної діяльності на спілкування із ревізорами сумлінний бізнес. А в тому, що такий підхід себе цілком виправдовує, переконує статистика виявлених порушень.

«Цього року в ході 55 перевірок суб’єктів ЗЕД встановлено 53 порушення. Лише у двох випадках платники оскаржували наші повідомлення-рішення про застосування штрафних санкцій в апеляційному порядку. За результатами адміністративного оскарження в ДПС України скарги платників податків залишено без задоволення, а наші рішення - без змін. Це свідчить про високу якість доперевірочного аналізу та податкового аудиту«, - підсумувала Віра Кузьмич.

Довідково: станом на 1 квітня 2013 року на Волині здійснює зовнішньоекономічну діяльність 1013 СГД, з них 716 – юридичних осіб та 297 – фізична особа, або на 14 суб’єктів господарювання більше, як торік.

Так на запитання: чи часто проводять перевірку податківці, Світлана Архипенко власниця швейного салону, де можна придбату високоякісну вишивку, усміхнувшись відповіла: ні разу. По матеріалам сайту http://www.knitting-tale.ru
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ