На Івано-Франківщині оперативна робота Тисменицької районної комісії з питань ТЕБ та НС

На Івано-Франківщині оперативна робота Тисменицької районної комісії з питань ТЕБ та НС

05.04.13 08:01 0 930
3 квітня відбулося позачергове засідання Тисменицької районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У роботі комісії також взяли участь голова Тисменицької районної ради Володимир Семенів, керівник апарату Тисменицької районної державної адміністрації Ярослав Татарин, заступник голови Тисменицької міської ради Анатолій Янюк, секретар Тисменицької міської ради Ірина Мельник, депутати Тисменицької міської ради, представники Івано-Франківського обласного управління водних ресурсів та управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

На початку засідання членів комісії та запрошених було проінформовано про погіршення погодних умов та ймовірне підтоплення окремих населених пунктів району. У порівнянні з вчорашніми показниками рівень води у річці Ворона дещо знизився. Однак, є штормове попередження обласної гідрометеослужби і можливе підняття у найближчі дні рівня води на 0,5-1,5 м.

Члени робочої групи, які здійснювали об’їзд окремих населених пунктів, де існує загроза підтоплення, доповіли про стан справ та наголосили на важливості прийняття оперативних дій.

Присутні переглянули відеоролик, у якому презентувався досвід Румунії у боротьбі з паводками, у тому числі й використання мобільних модульних дамб. Опісля було обговорено питання щодо можливості встановлення у м. Тисмениця згаданих технічних засобів.

В результаті обговорення досягнуто згоди щодо першочергового встановлення модульної дамби по вул. Пшениківська у м. Тисмениця, де існує загроза виходу р. Ворона з берегів (20 секцій мобільної модульної дамби знаходяться в оперативному розпорядженні районної служби цивільного захисту).

Рішенням районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дано доручення звернутися до управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області з проханням щодо виділення у користування оперативним службам району 170 секцій мобільної модульної дамби.

Ситуація перебуває під постійним контролем районної комісії з питань ТЕБ та НС. У районній державній адміністрації та Тисменицькій міській раді продовжено цілодобове чергування, працюють «гарячі телефонні лінії» за телефонами 2-43-37, 2-44-54, проводиться постійний моніторинг ситуації та її узагальнення з метою прийняття відповідних рішень.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Терім: "Сили команд не були ...

КОМЕНТАРІ