На Івано-Франківщині міжнародна науково-практична конференція з нагоди Всесвітнього дня здоров'я

На Івано-Франківщині міжнародна науково-практична конференція з нагоди Всесвітнього дня здоров'я

05.04.13 15:58 0 935
4 квітня в Національному медичному університеті ім. О.О.Богомольця за участю Міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової відбулося відкриття і проведення Міжнародної науково-практичної конференції з нагоди Всесвітнього дня здоров'я.

Організатори заходу: МОЗ України, Національна академія медичних наук України, Національний медичний університет імені О.О.Богомольця, Бюро ВООЗ в Україні.

Членами делегації від Івано-Франківської області були заступник голови ОДА Роман Іваницький, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Роман Мельник, ректор ІФНМУ Микола Рожко, головні лікарі обласної клінічної і обласної дитячої лікарень Остап Грищук і Радислав Котурбаш, головний лікар центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Володимир Похмурський.

Темою Всесвітнього дня здоров'я 2013 р. визначено боротьбу з гіпертонією. Він проводиться під девізом – «Слідкуйте за своїм кров'яним тиском - скоротіть ризик інфаркту та інсульту». Всесвітній день здоров'я надає унікальну можливість загострити увагу на проблемі боротьби з артеріальною гіпертензією, спонукати уряди, міжнародні організації, ділові кола, фахівців різних секторів і громадянське суспільство до активних дій.

Відкриваючи конференцію, Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова відзначила велику роль Всесвітньої організації охорони здоров'я в обґрунтуванні найбільш ефективних стратегій у сфері охорони здоров'я, практичній реалізації заходів щодо збереження і зміцнення здоров'я, координації зусиль різних країн для подолання епідемії хронічних неінфекційних захворювань. «Підвищена увага до проблем артеріальної гіпертензії обумовлена тим, що вона є головним чинником ризику розвитку серцево-судинних захворювань, які найбільшою мірою впливають на рівень смертності населення» - підкреслила Раїса Богатирьова.

«Відшкодування вартості ліків від гіпертонії, впроваджене минулого року, в Україні, збільшило кількість людей, охоплених адекватним лікуванням», зазначила Міністр. Завдяки запровадженню державного регулювання цін на лікарські засоби люди, хворі на гіпертонію, в усіх регіонах країни отримали змогу за відповідними рецептами купувати гіпотензивні препарати за зниженими цінами. У регіонах проводилася інформаційно-просвітницька робота щодо дії Проекту - зателефонувавши на «гарячі лінії», громадяни дізнавалися про порядок забезпечення гіпотензивними препаратами та адреси найближчих аптек, де їх можна придбати. За словами Міністра, рецептурне відшкодування вартості гіпотензивних ліків не лише стало на заваді самолікуванню, а й збільшило категорію охоплених адекватним лікуванням хворих.

«Цей форум є свідченням відданості нашої країни ідеалам збереження здоров'я людей, що пропагується Всесвітньою організацією охорони здоров'я в усьому світі», - сказала Міністр.

У рамках заходу відбулася прес-конференція, у якій взяли участь:

- Доріт Ніцан - Представник ВООЗ в Україні та Глава Бюро ВООЗ в Україні;

- Андрій Сердюк - Президент НАМН України;

- Віталій Москаленко - ректор НМУ імені О.О.Богомольця, віце-президент НАМН України;

- Володимир Коваленко - Директор ДУ "Національний науковий центр "Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска" НАМН України;

- Василь Нетяженко - Головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності "терапія".

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина претендує на ...
Наступна новина: До виконавчих органів ...

КОМЕНТАРІ