Влада Львівщини зробить все можливе, аби діти з фізичними вадами почувалися повноцінними громадянами українського суспільства, – В. Шемчук

Влада Львівщини зробить все можливе, аби діти з фізичними вадами почувалися повноцінними громадянами українського суспільства, – В. Шемчук

05.04.13 16:11 0 856
3 квітня в рамках робочої поїздки в Миколаївський район голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук ознайомився з роботою Роздільського дитячого будинку-інтернату.

Зазначимо, що даний заклад  є соціально – медичною установою для постійного проживання дітей ( хлопців ), які потребують стороннього догляду побутового і медичного обслуговування, освітніх та реабілітаційних послуг .

Тут  на повному державному утриманні проживає 77 вихованців,  з них: дітей до 18 років – 31,  сиріт – 5,  дітей без батьківського піклування – 9.

 Також у будинку функціонує підсобне господарство, в якому утримується 8 гол. великої рогатої худоби , в користуванні є 2,5 га саду і 0,9 га орної землі.

Оглянувши дитячий інтернатний заклад, керівник області наголосив, що реалізація нових   соціальних ініціативах   Президента України передбачає повноцінну опіку над неповносправними дітьми -  це  забезпечення засобами реабілітації, забезпечення  умовами для виховання в повноцінній сім’ї, раннє виявлення і вчасна медико-соціальна реабілітація для дітей із вродженими вадами або із затримками розвитку тощо.

«Тому, виконуючи нові соціальні ініціативи Президента України, ми поставили собі за мету, що керівництво Львівської ОДА протягом 1-2 місяців ознайомиться із  всіма соціальними  закладами області, які потребують ще більшої  опіки держави – це дитячі будинки-інтернати, ДБСТ, дошкільні заклади та ін., відтак  намагатимемося  зробити все для того, щоб всі, хто потребують опіки держави, отримали її в повному обсязі», – відзначив В. Шемчук.

Керівник області додав, що влада Львівщини зробить все можливе, аби діти з  фізичним вадами почувалися  повноцінними громадянами суспільства: «Ми повинні забезпечити таким дітям не лише добрий нагляд і піклування про них, але й щоб вони мали можливість самі заробляти на себе, щоб могли себе обходити, щоб могли працювати».

Віктор Шемчук також  закликав всіх небайдужих повернутися обличчям до цієї проблеми: «Галичина направду завжди відрізнялася чуйним ставленням до неповносправних людей, дітей. І ці традиції ми б хотіли поновити. Саме ми повинні стати тими людьми, хто протягне цим дітям руку допомоги, щоб вони мали можливість на справжню хорошу освіту та роботу» – підсумував голова Львівської ОДА.

Також під час робочої поїздки голова Львівської ОДА оглянув  об’єкт незавершеного будівництва акушерського корпусу Миколаївської центральної районної лікарні.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Марк Нопфлер скасував ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині молодь ...

КОМЕНТАРІ