У Львові відбувся тренінг з гендерного бюджетування в рамках реалізації Проекту РЕОП

У Львові відбувся тренінг з гендерного бюджетування в рамках реалізації Проекту РЕОП

05.04.13 16:42 0 901
У вівторок, 2 квітня, у м. Львові, за участі спеціалістів облдержадміністрації, виконавчих органів міських рад та викладачів Національної академії державного управління при Президентові України, відбувся тренінг з гендерного бюджетування. Навчання учасників відбувалось під керівництвом старшого консультанта Проекту «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України» (РЕОП) з бюджету та гендерних питань Ольги Романюк.

Присутні обговорили основні поняття, необхідні для гендерного бюджетування, суть гендерного бюджетування та економічне поняття неоплачуваної праці. Окрім цього, вони розглянули питання щодо основних учасників процесу гендерного бюджетування та країн, де воно застосовується, основні інструменти гендерного бюджетування, а також дані, розмежовані за ознакою статі та гендерно-чутливі показники.

Учасники тренінгу також розмовляли на тему застосування гендерного бюджетування в Україні, зокрема щодо бюджетної класифікації видатків, гендерного і програмного бюджету.

Окремо зазначимо, що гендерне бюджетування дасть змогу ефективно залучати та використовувати бюджетні ресурси, зробити використання бюджетних коштів більш прозорим та впровадити гендерну рівність.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: Якісна ...
Наступна новина: Українець Біденко ...

КОМЕНТАРІ