На Львівщині чи можуть громадяни у разі придбання житлового приміщення претендувати на отримання житлової субсидії

На Львівщині чи можуть громадяни у разі придбання житлового приміщення претендувати на отримання житлової субсидії

05.04.13 12:51 0 1205
Актуально про соціальний захист. Управління соціального захисту Львівської міської ради повідомляє, що відповідно до абзацу 2 пп. 3 п. 5 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 року № 848 (надалі Положення) визначено, що

у випадках придбання житлового приміщення (будинку) субсидія для відшкодування витрат на оплату користування житлом або його утримання та комунальних послуг (водо-, тепло-, газопостачання, водовідведення, електроенергія, вивезення побутового сміття та рідких нечистот), а також на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається не раніше ніж через рік з місяця придбання.

Відповідно до абзацу 2 п. 20 Положення, якщо громадянин приховав або свідомо подав недостовірні дані про доходи та майновий стан, що вплинули на встановлення права на субсидію і визначення її розміру, внаслідок чого йому була надміру перерахована сума субсидії,— з місяця, в якому виявлено порушення.

Сума субсидії, перерахованої (виплаченої) надміру внаслідок свідомого подання громадянином документів з недостовірними відомостями або неповідомлення громадянином про набуття права власності на житло (житлове приміщення) іншою особою, яка не була в ньому зареєстрована, повертається ним за вимогою органу, що призначив субсидію.

У разі коли громадянин добровільно не  повернув надміру перераховану (виплачену) суму субсидії, питання про її стягнення органи, що призначають субсидії, вирішують у судовому порядку.

Слід повідомити, що відповідно до п. 5-1 вищезгаданого Положення виходячи з конкретних обставин, що склалися, на підставі рішень районних, районних у містах Києві і Севастополі державних адміністрацій та виконавчих органів міських і районних рад або утворених ними комісій органи праці та соціального захисту населення можуть призначати субсидії, як виняток, у разі наявності умов, зазначених у пункті 5 цього Положення. Рішення про призначення (непризначення) субсидії в таких випадках приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім'ї. Форма акта обстеження матеріально-побутових умов сім'ї затверджується Міністерством соціальної політики України.

Для отримання детальнішої інформації, або записатись на прийом, необхідно звертатись у районні відділи соціального захисту за такими телефонами:

Галицький:                     тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:                тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10)

Залізничний:                  тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34)

Франківський:                тел.:  237-50-81     (вул. Ген. Чупринки, 85)

Шевченківський:             тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11)

Сихівський:                    тел.:  254-64-80     (проспект Червоної Калини, 66)

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині за час ...
Наступна новина: Бекхем почав переговори з ...

КОМЕНТАРІ