Львівщина: з «Візитом» до вас курсанти

Львівщина: з «Візитом» до вас курсанти

05.04.13 17:30 0 900
Протягом трьох тижнів лютого, на виконання рішення розширеного засідання колегії МВС України, проводяться заходи під умовною назвою «Візит». Ними передбачається найширше поінформування громадськості про графіки роботи та пункти прийому громадян дільничними інспекторами міліції. Усе це робиться для того, аби тісніше налагодити зв’язки населення з працівниками ОВС, що сприятиме своєчасній профілактиці правопорушень, оперативному та дієвому розкриттю скоєних злочинів.

Безумовно, досить корисною й насущною подібна акція є для Львова та Івано-Франківська, де загальна кількість населення майже півтора мільйона чоловік. Нині тут працюють відносно небагато дільничних інспекторів. Тому на допомогу дільничним інспекторам цих міст прийшли курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ: у Львові - курсанти факультетів з підготовки слідчих та з підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції працювали у Личаківському, Франківському, Залізничному, Шевченківському Сихівському та Галицькому райвідділах, а в Івано-Франківську - курсанти факультету громадської безпеки та соціальної роботи працювали в Івано-Франківському міському відділі міліції.

Молоді правоохоронці навідуються до мешканців та роздають візитні картки дільничних інспекторів міліції. Головне завдання – відвідати кожну квартиру, кожен житловий будинок для того, щоб будь-який пересічний громадянин мав можливість в екстрених ситуаціях звернутися до дільничного інспектора за допомогою.

У передвечірній час, з 15 години, курсанти, спільно з дільничними знайомляться з людьми, цікавляться умовами їх проживання та реєстрацією, наявністю невирішених нагальних проблем, розпитують, чи хтось не турбує їх часом своєю антисоціальною поведінкою. Особливо чуйно спілкуються із самотніми та літніми людьми, котрі, знаємо, найчастіше стають об’єктами протиправних посягань.

При потребі – роз’яснюють бажаючим ті чи інші положення чинного законодавства. А наприкінці обходу вручають господарям домівок профілактичні пам’ятки «Як не стати жертвою злочинних зазіхань» – про всяк випадок. Загалом у ході операції «Візит» курсанти ЛьвДУВС відвідали вже більше 10 тисяч помешкань.

Окрім вручення візиток, молоді правоохоронці виконують ще одне завдання – розклеюють інформаційні оголошення в місцях скупчення людей, таких як магазини, аптеки, поштові відділення. На цих оголошеннях міститься інформація щодо підрозділів МВС України в області, графіки роботи та пункти прийому громадян дільничними інспекторами міліції.

ВГМЗ ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині кількість ...

КОМЕНТАРІ