На Львівщині за крок до практики

На Львівщині за крок до практики

05.04.13 11:15 0 1196
Стажування курсантів вищих навчальних закладів системи МВС у практичних підрозділах органів внутрішніх справ є завершальним етапом підготовки майбутніх фахівців і проводиться після опанування теоретичної частини та перед складанням державних іспитів чи виконанням дипломної роботи. Для проходження стажування слухачі та курсанти випускного курсу відряджаються до ГУМВС, УМВС, УМВСТ, у яких планується їх призначення після закінчення ВНЗ.Такі стажування відбуваються впродовж чотирьох місяців і проводяться з метою підготовки майбутніх спеціалістів до самостійного виконання службових обов`язків і передбачає набуття практичних навичок роботи.

Враховуючи той факт, що під час стажування кожен курсант вже є повноцінним працівником органів внутрішніх справ, то й обов`язки на нього покладаються відповідні. Майбутній фахівець знайомиться з структурою та функціонуванням практичного підрозділу, у якому працюватиме після закінчення навчання у вузі.

Курсанти випускного курсу ЛьвДУВС дочекалися того моменту, коли їх буде скеровано у практичні підрозділи ОВС. Можна з упевненістю зазначити, що їх чекає «близьке знайомство з майбутнім». Адже їхнє стажування розпочнеться уже з наступного тижня, а отже, попереду - найцікавіше.

Напередодні від`їзду курсантів у практичні підрозділи за місцем проживання та за спеціалізацією, кожен начальник факультету провів інструктаж зі "своїми" курсантами. На зустрічах йшлося про мету, завдання, вимоги та правила стажування, а також ведення необхідної документації. Почули молоді правоохоронці й чимало порад від керівників, адже кожен з них особисто пройшов тією ж стежиною професійного становлення.

Слова настанови почули курсанти й під час загального інструктажу для четвертокурсників. З ними поспілкувався перший проректор з навчально-методичної та наукової роботи полковник міліції Валерій Середа. Валерій В’ячеславович поділився власним досвідом, даючи чимало цінних порад своїм молодшим колегам. Прозвучали й певні застереження - професія правоохоронця зобов`язує дотримуватись конкретної поведінки, можна сказати, створює певні рамки і це неодмінно повинно враховуватись курсантами при проходженні стажування.

Допомагати кожному молодому фахівцю та наставляти їх будуть два керівники стажування – один з них, працівник підрозділу, працюватиме з курсантом безпосередньо на місці стажування, інший – представник університету, триматиме руку "на пульсі", контактуючи з курсантом впродовж усього періоду практики. Тож, молоді правоохоронці завжди зможуть розраховувати на підтримку та допомогу. Маємо надію, що курсанти з успіхом та користю пройдуть стажування!

ВГМЗ ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Щонайменше 53 людини ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ