На Житомирщині весняне водопілля проходить в межах норми.

На Житомирщині весняне водопілля проходить в межах норми.

05.04.13 15:47 0 832
Станом на немає підстав говорити, що весняне водопілля може призвести до масштабних негативних наслідків. Про це повідомив заступник директора Департаменту управління рятувальники силами Микола Чечоткін під час огляду спецтехніки, яка прибула до Києва з регіонів для надання допомоги столичним рятувальникам у випадку ускладнення паводкової ситуації.

«Приводу для паніки немає взагалі. У нас чітко визначені всі регіони, де ймовірність паводку вища за інші. Це в першу чергу західні області, частина центральних і північних областей – Чернігівщина, Житомирщина. Але при нормальних погодних умовах та нерізкому підвищенні температури весняне водопілля проходитиме спокійно. Наразі є всі умови для цього. Температурний режим більш менш плавний. Різкого підвищення температури в регіонах не прогнозується. Вночі температура 0…+3 С. За прогнозами, великих негативних наслідків, пов’язаних з пропуском повені, у цих регіонах не буде. При цьому можливі часткові підтоплення окремих територій, особливо низинних, присадибних ділянок, окремих будинків, які розміщені на заплавах», - наголосив заступник директора Департаменту.

Він також додав, що наразі фахівці ДСНС України у цілодобовому режимі проводять моніторинг гідрологічної ситуації. На базі ДСНС України працює міжвідомчий оперативний штаб під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула. Його основна мета – забезпечити комплексне реагування підрозділів системи цивільного захисту країни на всі можливі небезпеки цієї весни.

Микола Чечоткін підкреслив, що рятувальниками розроблено план безаварійного пропуску паводка й сходження льоду. Цим планом передбачено умовний розподіл території України на 9 регіонів відповідно до географічних, кліматичних, гідрологічних особливостей. Всі вони мають прив'язку до основних басейнів річок. Він регулює порядок дій міжвідомчого угруповання сил під час весняного водопілля. Зокрема, задіяні Державна служба з надзвичайних ситуацій, Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Державне агентство водних ресурсів, Міністерство інфраструктури, Міністерство енергетики та вугільної промисловості. У ньому передбачається можливість залучення у разі небезпеки близько 42,5 тис. осіб, 5 тис. одиниць техніки, 830 засобів запобігання водним перешкодам, а також 90 піротехнічних розрахунків.

Особлива увага приділяється діяльності піротехнічних підрозділів ДСНС України. Особовий склад задіяно у всіх регіонах країни, де існує небезпека під час сходу криги. Фахівці здійснюють нагляд за технічним станом гідроспоруд та контролюють процеси весняного льодоходу у постійному режимі. У разі необхідності піротехніки ДСНС України готові здійснити контрольовані підриви криги для забезпечення безпечного льодоходу.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові в управлінні ...
Наступна новина: Рівненщина претендує на ...

КОМЕНТАРІ