Бельгійська компанія  сприятиме модернізації Житомирського водоканалу

Бельгійська компанія сприятиме модернізації Житомирського водоканалу

05.04.13 09:30 0 835
4 квітня відбулася зустріч заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Олександра Никитюка з представниками бельгійської компанії «INDUSS» за супроводу президента бельгійсько-української торгово-промислової палати Ольги Букавин. Як зауважив на початку зустрічі Олександр Никитюк, метою зустрічі стало не обговорення можливостей співпраці, а вже реалізація попередніх домовленостей сторін щодо модернізації системи водозабезпечення та водовідведення міста Житомира. Так, у лютому представники компанії у відкритому листі зверталися до заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Олександра Никитюка щодо сприяння в організації зустрічі з керівництвом міста Житомира та представниками ПК «Житомирводоканал».

Передумовою цієї зустрічі став візит делегації Житомирської області на чолі із заступником голови – керівником апарату облдержадміністрації Олександром Никитюком до Німеччині та Бельгії, в рамках якого протягом 9-14 грудня минулого року було репрезентовано інвестиційний потенціал регіону. Тепер же, 4 квітня, бельгійська сторона із відповідним візитом прибула до Житомира. Компанія «INDUSS» зацікавлена в експорті своїх технологій очистки води, і наразі розглядає можливість входження до України для реалізації спільних з українськими партнерами інвестиційних проектів щодо оновлення інфраструктури водоканалів.

Розпочинаючи зустріч, Олександр Никитюк подякував бельгійським партнерами за візит. «Приємно, що ви знайшли час і приїхали до Житомира, аби зустрітися з представниками наших підприємств, котрі шукають інвесторів. Ми розглянули всі ваші пропозиції, які на є в цілому актуальними для Житомирської області. Галузь водопостачання, в яку ви маєте намір внести певну суму інвестицій, є життєвоважливою для нашого регіону».

Під час зустрічі сторони остаточно визначаться щодо намірів подальшої україно-бельгійської співпраці на Житомирщині. За підсумками переговорів і ознайомлення компанії «INDUSS» з роботою ПК «Житомирводоканал» сторонами буде підписано меморандум.

Компанія «INDUSS» замається водопостачанням найбільших містах Бельгії, а також надає послуги з проектування, інженерії, будівництва, встановлення, запуску та обслуговування споруд для бізнесу та муніципальних потреб, при цьому надаючи особливої уваги збереженню екології. На території Україні компанією започатковано кілька проектів, зокрема – в містах Одесі та Дніпропетровську. На Житомирщині ж бельгійська сторона має намір сприяти не лише у модернізації системи водопостачання, а й на перспективу – у розвитку сільського господарства регіону.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: План виконання робіт ...

КОМЕНТАРІ