На Житомирщині соціальні служби займаються розвитком творчих здібностей дітей-інвалідів

На Житомирщині соціальні служби займаються розвитком творчих здібностей дітей-інвалідів

05.04.13 13:27 0 885
Кожна дитина в Україні повинна мати всі умови для розвитку творчих здібностей – це один із основних меседжей Нових соціальних ініціатив Президента України: діти – майбутнє України.

Так з метою організації соціально-реабілітаційної роботи з дітьми та молоддю з функціональними обмеженнями діє Клуб «Вечірня жіноча гімназія» Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі Житомирського вищого професійного училища-інтернату, слухачками якого є дівчата з функціональними обмеженнями. Спеціалісти міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом залученими фахівцями проводять лекційно-тренінгові заняття, відеолекторії, екскурсії з таких курсів: «Мистецтво спілкування», «Психологія особистості», «Бути здоровою – модно», «Мистецтво бути привабливою», «Етикет для дівчат», «Профілактика негативних явищ» та ін.

Також у 2012 році спеціалісти Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді під час роботи першої табірної зміни приміського дитячого оздоровчого табору «Супутник» разом із залученими спеціалістами та волонтерами працювали з дітьми-інвалідами, які мають обмеження у русі, та їх батьками у напрямку розвитку творчих здібностей дітей. Діти мали можливість разом з батьками оздоровлюватись, для них були створені всі необхідні умови для проживання та розвитку. Забезпечено роботу залученого спеціаліста-психолога для надання індивідуальних консультацій дітям та їх батькам. В період оздоровлення у 2013 році зазначена робота буде продовжена.

Впродовж 10 років щорічно у вересні – жовтні Володарськ-Волинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводиться конкурс «Райдуга» для дітей з функціональними обмеженнями, в рамках якого діти беруть участь у виставці творчих робіт (малюнки, бісероплетіння, аплікації, вишиванки), у конкурсних програмах, в роботі ігрових майданчиків.

Також при районному центрі діє «Пошта довіри» для дітей з функціональними обмеженнями, які не можуть самостійно пересуватися. Спеціалісти та волонтери центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пишуть дітям листи з ребусами, кросвордами, творчими завданнями, відповідають на дитячі питання, дають настанови, гарні побажання тощо.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ