Житомирщина: пріоритетне завдання соціальних служб області – залучення дітей-інвалідів  до творчої активності, спілкування

Житомирщина: пріоритетне завдання соціальних служб області – залучення дітей-інвалідів до творчої активності, спілкування

05.04.13 17:25 0 902
На виконання нових соціальних ініціатив Президента України центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області проводиться відповідна робота з метою забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання в сім\'ї, реабілітацією у суспільстві та розвитком їх здібностей.

В області приділяється велика увага соціалізації дітей з функціональними обмеженнями, залучення їх до творчої активності, спілкування. З цією метою центри соціальних служб сім’ї, дітей та молоді створюють клуби, гуртки за інтересами, проводять фестивалі та конкурси за участю дітей з функціональними обмеженнями.

Так, з метою привернення уваги громадськості, владних структур до проблем дітей з функціональними обмеженнями, виявлення та підтримки творчо обдарованих дітей даної категорії, а також з метою сприяння самовизначенню, самореалізації, психологічній реабілітації та інтеграції у суспільство дітей з функціональними обмеженнями традиційно щороку обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить обласний конкурс творчості серед дітей з функціональними обмеженнями «Повір у себе, і в тебе повірять інші».

Так, у 2013 році на конкурс надійшло понад 100 робіт від 59 учасників з міст та районів області. Конкурсні роботи представлені в жанрах: образотворче мистецтво, декоративно-прикладне та ужиткове мистецтво. Всі учасники конкурсу будуть нагороджені почесними грамотами, переможці будуть направлені на спеціалізовану зміну в ДПУ МДЦ «Артек», яка проходитиме в літній період поточного року. Саме такі заходи допомагають дітям з особливими потребами проходити соціалізацію в нашому суспільстві, вони починають відчувати себе повноцінними членами суспільства.

Усі заходи, які проводяться серед дітей з особливими потребами, спрямовані на розвиток уміння продуктивно спілкуватися з оточуючими, розв’язання міжособистісних та внутрішньо особистісних проблем, забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання в сім\'ї.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ