На Рівненщині під час операції «Канікули» міліціонери покарали 82 горе-батьків

На Рівненщині під час операції «Канікули» міліціонери покарали 82 горе-батьків

05.04.13 16:35 0 1040
У період із 22 до 31 березня поточного року на території Рівненської області проводились профілактичні заходи під умовною назвою «Канікули», основним завданням яких є забезпечення соціального та правового захисту дітей, попередження вчинення злочинів неповнолітніми та інших негативних явищ під час весняних шкільних канікул.

Як відомо, останній тиждень березня — пора весняних шкільних канікул, час, коли дітям надається можливість трохи відпочити від навчання та набратися сил для подальшої плідної праці. Однак законодавством не передбачено таких канікул для батьків, і тому саме в цей період значна кількість дітей знаходиться без достатнього нагляду дорослих. Перебуваючи на роботі, батьки не можуть належно контролювати проведення вільного часу дітьми, що призводить до вживання ними алкогольних напоїв та тютюнових виробів, вчинення злочинів та правопорушень.

Тому традиційно у період шкільних канікул працівники міліції беруть естафету нагляду за дітьми у батьків та відслідковують проведення ними дозвілля, перевіряють неповнолітніх, які перебувають на обліку у кримінальній міліції у справах дітей, проводять заходи щодо попередження правопорушень з боку неповнолітніх та відносно них, виявлення осіб, які втягують підлітків у злочинну діяльність, запобігання бродяжництва, жебрацтва, інших негативних явищ.

У результаті відпрацювання працівники кримінальної міліції у справах дітей виявили та задокументували факт втягнення у крадіжку неповнолітнього жителя Сарненського району Рівненської області. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого статтею 304 Кримінального кодексу України.

Крім того, у ході проведення профілактичних заходів «Канікули» було виявлено 22 підлітки, які розпивали спиртні напої та перебували у п’яному вигляді в громадських місцях, 10 — курили у заборонених місцях та ще 11 — вчинили дрібне хуліганство. Кожного з порушників притягнули до адміністративної відповідальності.

З метою попередження пияцтва та тютюнокуріння серед неповнолітніх, виявлення осіб, що продають спиртне та тютюнові вироби дітям, міліціонери перевіряли торговельні та розважальні заклади. За результатами перевірок виявлено 17 фактів зазначених порушень, продавців притягнуто до адміністративної відповідальності згідно з частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, 18 дорослих осіб притягнули до адміністративної відповідальності за доведення дітей до стану сп’яніння, згідно зі статті 180 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідна роз'яснювальна та правовиховна робота проведена не лише з дітьми, а також і з батьками. До тих, хто не хоче чи не бажає належним чином виконувати свої обов’язки з виховання дітей, застосовували заходи адміністративного впливу відповідно до статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, у ході проведення заходів до відповідальності притягнуто 82 горе-батьків.

Хотілося б зазначити, що за період профілактичних заходів повідомлень про безвісти зниклих неповнолітніх осіб до органів внутрішніх справ Рівненщини не надходило.

— Проведення таких заходів є традиційними для працівників кримінальної міліції у справах дітей, — зазначив начальник ВКМСД УМВС Юрій Сірак. — Їх проведення планується і у подальшому, але хотілося б, щоб батьки все ж таки дотримуватись норм чинного законодавства, ретельніше відслідковували, як проводять свій вільний час їхні діти, не допускали вживання неповнолітніми алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

ВКМСД УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині спадщину, ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ