Комісія Тернопільської облради з питань законності просить втручання комітетів Верховної Ради України у вирішення питання бездіяльності Тернопільської ТВК

Комісія Тернопільської облради з питань законності просить втручання комітетів Верховної Ради України у вирішення питання бездіяльності Тернопільської ТВК

05.04.13 16:43 0 876
На черговому засіданні комісії з питань законності та правової політики Тернопільської обласної ради під головуванням Леоніда Бицюри було розглянуто питання неправомірної бездіяльності ТВК, члени якої всупереч вимогам законодавства і дванадцяти рішень Тернопільського окружного адміністративного суду продовжують утримувати в політичних заручниках громаду області, перешкоджаючи заміщенню 19 депутатів Тернопільської обласної ради.

Комісія вирішила звернутися до низки комітетів Верховної Ради України з клопотанням про втручання у ситуацію задля відновлення правового порядку та законності в діяльності місцевої ТВК, а також про продовження переговорів з міжнародними структурами та організаціями з метою громадського впливу на правопорушників.

"Неправомірна бездіяльність ТВК – пряме порушення як національного законодавства, зокрема Конституції України, так і міжнародних нормативних актів. Адміністративний суд дав свою принципову оцінку нехтуванню законом безвідповідальними членами ТВК, щодо яких на даний момент вже порушено кримінальні справи. Оскільки в діях зазначених посадовців також вбачаються і порушення низки положень системи національної безпеки України, що загрожує державності нашої країни, призводить до руйнування самоврядування в Україні, комісія звернулася до восьми комітетів Верховної Ради України з клопотанням негайно втрутитися в ситуацію задля поновлення порушених конституційних прав громадян Тернопільщини, приведення діяльності виборчої комісії до вимог законодавства. Ми будемо наполягати на тому, щоби в області було відновлено законність та правовий порядок", – зазначив голова комісії, депутат обласної ради Леонід Бицюра.

Текст звернення: https://plus.google.com/photos/102250370956517014192/albums/5862877025792290833

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ