Завдяки великому бізнесу Хмельниччини сплата податку на прибуток підприємств зросла на 30 мільйонів гривень

Завдяки великому бізнесу Хмельниччини сплата податку на прибуток підприємств зросла на 30 мільйонів гривень

05.04.13 14:54 0 848
Цьогоріч державний бюджет отримав майже 108 мільйонів гривень з податку на прибуток підприємств, проти 77 мільйонів у першій чверті 2012 року.

Наразі на Поділлі найбільші суми цього визначального для скарбниці країни податку спрямували харчовики регіону – на них припадає п’ята частина усіх надходжень. Серед підприємств, які найсумлінніше виконали свої зобов’язання перед державою, лідирують: ДП ПАТ «Оболонь» «Красилівське», ПАТ «Славутський солодовий завод» та ПАТ «Хмельпиво».

«Позитивний економічний ефект у наповненні казни став можливим завдяки новаціям у законодавстві, перш за все – запровадженню авансової сплати податку на прибуток великим бізнесом. Підтримати досягнутий бюджетний тренд, покликані і численні новітні IT-сервіси, що на часі запроваджуються для підприємницького активу. До того ж задля поліпшення інвестиційного клімату ставку податку наразі зменшено до 19 відсотків. Це забезпечить подальший прогрес у наповненні державної скарбниці, адже сприятиме збільшенню бази оподаткування», – відзначає начальник управління оподаткування юридичних осіб ДПС у Хмельницькій області Василь Шкарпета.

Для стимулювання виробництва та розвитку економіки за новозмінами від авансової сплати звільнені представники малого та середнього бізнесу, а також новостворені підприємства. Крім того для „айтішників” встановлена пільгова ставка оподаткування у розмірі 5 відсотків.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ