На Прикарпатті 6-7 квітня синоптики  прогнозують новий циклон

На Прикарпатті 6-7 квітня синоптики прогнозують новий циклон

06.04.13 17:51 0 860
На Прикарпатті зберігається велика ймовірність «загрози надзвичайної ситуації паводкового характеру», що пов’язано з опадами упродовж двох останніх днів та прогнозами дощу до ранку 5 квітня. Про це повідомив учора на прес-конференції перший заступник начальника управління Державної служби надзвичайних ситуацій в області полковник служби цивільного захисту Ігор Оксентюк.

За його словами, найбільший підйом води спостерігається на рівнинних ріках Ворона у Тисменицькому районі, Луква у Калуському та біля Букачівців Рогатинського району.

Підтоплено більше сотні присадибних ділянок. Через зволоження грунтів стався зсув на дорогу місцевого значення у селі Голошино Верховинського району, фахівці працюють над її розчищенням. Можливі й інші зсувні процеси.

З 3 квітня підрозділи служби ДСНС в області переведені в режим посиленого чергування, створений штаб, в районі можливого підтоплення зосереджена техніка.

На рівнинах і в передгір’ї Карпат снігу вже нема, у високогір’ї зберігається сніг від 60 до 130 сантиметрів, є загроза сходження лавин.

На 5 квітня синоптики передбачають припинення опадів, однак на 6-7 квітня знову прогнозують новий циклон.

За словами Ігоря Оксентюка, «якщо інтенсивні опади продовжуватимуться, то річки виходитимуть з берегів».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині працівники ...
Наступна новина: На Львівщині в ...

КОМЕНТАРІ