Івано-Франківська область: рятувальники ліквідовують наслідки негоди (Фото)

Івано-Франківська область: рятувальники ліквідовують наслідки негоди (Фото)

06.04.13 15:28 0 943
Протягом минулої доби на території області спостерігались опади у вигляді дощу, місцями сильні. За таких умов, а також внаслідок сніготанення та підйомів рівнів води в річках області 04.04.2013 року у 28 населених пунктах області (Тлумацький р-н – 5, Рогатинський р-н – 9, Тименицький – 10, м. Надвірна, м. Івано-Франківськ, м. Калуш, м. Болехів) було підтоплено 47 підвалів житлових та адміністративно-господарських будівель, 99 дворогосподарств, 70 присадибних ділянок, 7.1 га сільськогосподарських угідь.

Станом на 06 год. 05.04.2013 у 18 населених пунктах області (Тлумацький р-н – 5, Тисменицький – 10, м. Івано-Франківськ, м. Калуш, м. Болехів) залишаються підтопленими 39 підвалів житлових та адміністративно-господарських будівель (Тисменицький р-н – 38, м. Івано-Франківськ – 1), 18 дворогосподарств (м. Івано-Франківськ – 1, Тисменицький р-н – 17), 47 присадибних ділянок (Тлумацький р-н).

В с. Голошино Верховинського району на проїжджу частину дороги Яблуниця – Голошино в трьох місцях стався зсув ґрунту протяжністю близько 150 м. Внаслідок чого ускладнено транспортне сполучення до с. Голошино.

В Коломийському районі в с. Пилипи р. Березівка піднялась на 1.5 м та вийшла на заплаву; в с. Остапківці р. Чорнява вийшла з берегів та перелилась через міст; водами річки Прут в с. Воскресінці зруйновано піщаний насип між хутором Запруття та пішохідним переходом до с. Воскресінці (перехід через с. Нижній Вербіж); водами р. Березівки в с. Залуччя по вул. Шевченка підмито місток.

Для надання допомоги населенню по відкачуванню води та водовідведення з підтоплених територій було залучено 20 одиниць пожежної техніки та 86 чоловік особового складу Управління ДСНС в області.

Проведена робота по відкачуванню води з 5 підвальних приміщень, 2 дворогосподарств, 1 присадибної ділянки, 2 проїжджих частин, 1 адмінбудівлі, 1 криниці, загалом викачано 3083 м3 води.

04.04.2013 працівниками ДПРЧ-2 м. Тисмениця здійснено укріплення 60 погонних метрів стін дамби р. Млинівка поблизу с. Хом’яківка Тисменицького району, шляхом укладання 300 мішків з піщано-гравійною сумішшю.

Крім того, біля р. Ворона в Тисменицькому районі організовано чергування 5 постів рятувальної служби.

Працівниками пожежно-рятувальної служби через водні перешкоди було перевезено 17 чоловік місцевого населення.

Управління ДСНС в області

Фото
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Команда гандболісток ...

КОМЕНТАРІ