Влітку на Прикарпатті планують оздоровити 82 тисячі дітей

Влітку на Прикарпатті планують оздоровити 82 тисячі дітей

06.04.13 08:58 0 1173
Засідання Координаційної ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей провів заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький

Як зазначалося, в літній період на Прикарпатті планується оздоровити 82 тисячі дітей, на що передбачено 19, 474 млн. грн. (на 2, 658 млн. більше, ніж минулого року). Також багато дітей направили в санаторії Крима, де вони зможуть відпочити, а також побувати в історичних місцях. До речі на сайті crimean-titles.org ви можете знайти топонимический словарь Криму. Сайт є учасником сервісу Яндекс.Словари, він містить не тільки переклади та локалізацію топонімів Криму; в словник включені статті з теорії топоніміки Криму, дослідження феноменів і загадок топонімів Кримського півострова, наведені топонімічні легенди Криму і пояснення до них, пропонуються маршрути топонімічних прогулянок по Криму.

За даними райдержадміністрацій та виконкомів міст обласного значення, влітку на території області діятиме 763 заклади оздоровлення та відпочинку. З них 635 – з денним перебуванням (пришкільні табори), 15 - позаміські, 14 – дитячі заклади праці та відпочинку, 99 - наметові містечка.

В організації оздоровчої кампанії робитиметься акцент на оздоровленні дітей у стаціонарних закладах. Буде здійснюватися взаємообмін групами дітей між районами і містами області, а також іншими регіонами. Також у планах – проведення Літньої школи на базі селища Вигода Долинського району.

Роман Іваницький висловив критичні зауваження на адресу райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, які «допустили зменшення» фінансування на оздоровлення та відпочинок дітей у поточному році в порівнянні з 2012–им. (Косівська, Надвірнянська, Галицька, Калуська, Тисменицька РДА).

Розглянуто функціонування пришкільних таборів (дитячих закладів з денним перебуванням) на базі шкіл, а також літніх (мовних, математичних, спортивних, мистецьких, художніх, науково-технічних), як цього вимагають Нові соціальні ініціативи Президента України «Діти – майбутнє України».

Прийнято рішення «забезпечити функціонування» обласної літньої школи для обдарованих дітей із залученням до роботи у ній провідних фахівців та освітян. Рекомендовано райдержадміністраціям, виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення «вивчити можливість» започаткування роботи районних, міських мовних, математичних, спортивних, мистецьких, художніх, науково-технічних шкіл для обдарованих дітей із залученням до роботи у таких школах провідних фахівців у галузях освіти, мистецтва, культури, спорту тощо.

З 15 по 20 травня відбудуться об’їзди стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку на предмет остаточної готовності до початку прийому дітей в літній період.

«Здоров’я та безпека – основне завдання, яке ми всі разом повинні забезпечити під час перебування дітей в закладах оздоровлення та відпочинку», - наголосив заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький.

У роботі засідання Координаційної ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей взяли участь: директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Сергій Дерев’янко; заступники голів райдержадміністрацій і виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, голови відповідних Координаційних рад; начальники відділів (управлінь) у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення; начальники відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення; керівники закладів оздоровлення та відпочинку дітей.

Довідково

У 2013 році заплановано надати послуги з оздоровлення та відпочинку не менше 50% від загальної кількості дітей шкільного віку, у тому числі 100-відстоково - дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи і 70% - дітям із багатодітних та малозабезпечених сімей (23538).

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: 5 років ...
Наступна новина: На Буковині 230 ...

КОМЕНТАРІ