Богдан Матолич доручив дорожникам області розробити детальні технологічні карти для  ліквідації аварійної ямковості на автошляхах Львівщини

Богдан Матолич доручив дорожникам області розробити детальні технологічні карти для ліквідації аварійної ямковості на автошляхах Львівщини

06.04.13 18:55 0 1138
5 квітня перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич провів спільну технічну нараду із представниками дорожньо-будівельних організацій та науково-дослідних інститутів щодо виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах Львівщини у 2013 році. Засідання відбулось в приміщенні Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Учасники наради обговорили ситуацію, котра склалась на автомобільних дорогах львівського регіону, а також стан готовності ДП «Львівський облавтодор» до проведення ремонтних робіт на автошляхах області. За словами начальника обласної служби автомобільних доріг Тараса Сиротинського, станом на 3 квітня необхідно ліквідувати 242 710 м2 ямковості, в тому числі 113 846 м2 – на автомобільних дорогах державного значення. Вартість проведення ремонтних робіт складає 52,6 млн.грн. Він також додав, що для ліквідації такої ямковості, за умови сприятливих погодних умов, необхідно близько 36 днів. План фінансування на квітень, що визначений  Укравтодором, складає 14,2 млн.грн.

Тарас Сиротинський також відмітив, що у зв’язку із складними погодними умовами на Львівщині неможливо чітко передбачити початок проведення робіт з ліквідації ямковості.

Під час обговорення пропозицій щодо ліквідації ямковості Богдан Матолич зазначив: «Нам необхідно зібрати всі потенційні можливості і конкретно розмежувати ділянки доріг, адже часу залишається дуже мало. За облдержадміністрацією залишається питання фінансування, але ми повинні бути переконаними, що ці кошти йтимуть добросовісному підряднику і лише на ефективне виконання робіт. Адже якість ремонту повинна бути на першому місці. В цьому питанні повинно бути чітке взаєморозуміння».

Перший заступник керівника області звернув увагу на чіткому дотриманні технологій ремонту доріг та додав, що на кожній ділянці повинен застосовуватись окремий підхід з ліквідації ямковості. Він дав доручення сформувати детальні технологічні карти доріг, якими керуватимуться підрядники. «Обов’язково необхідно виписати певні технологічні карти на ділянки доріг, які чітко встановлюватимуть застосування тих чи інших технологій. Це має стати правилом для виконавців робіт, якого вони змушенні будуть дотримуватись. Лише в цьому разі ми зможемо вимагати якісне виконання ремонту», – зауважив Богдан Матолич.

Варто також зазначити, що представники дорожньо-будівельних організацій, присутні на нараді, висловили готовність до початку проведення робіт із ліквідації ямковості.

Перший заступник голови ОДА також наголосив, що до 8 квітня повинна бути сформована детальна карта найбільш проблемних доріг Львівщини, із зазначенням можливих фінансових затрат, термінів виконання робіт та організацій, які могли б працювати на цих напрямках. Окрім цього, він доручив скласти графік реструктуризації та погашення боргів перед підрядними організаціями.

«Цього року ми повинні розпочати роботу в новому форматі, щоб показати людям результат нашої роботи», – додав Б.Матолич.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ