Істотних ускладнень  повеневої обстановки на території  Львівщини  не спостерігається

Істотних ускладнень повеневої обстановки на території Львівщини не спостерігається

06.04.13 19:23 0 1029
Упродовж доби 4 квітня та в ніч на 5 квітня на території області істотних ускладнень повеневої обстановки на території області не спостерігалося, -  інформує департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

Також за повідомленням  Львівського регіонального центру з гідрометеорології,  на 08.00 5 квітня у басейні Дністра переважав підйом рівнів води в межах 3 – 54 см/добу, місцями відбувався спад до 15 см/добу. В окремих місцях спостерігається вихід води на заплаву, зокрема в районі: р. Дністер – селище Розділ Миколаївського району, р. Верещиця – м. Комарно Городоцького району.

Підтоплення населених пунктів повеневими водами не зафіксовано.

У басейні Сяну спостерігався підйом рівнів води – 9 – 62 см/добу, в районі р. Вишня – с. Твіржа Мостиського району зафіксовано вихід води на заплаву.

На ріках басейну Західного Бугу спостерігався підйом рівнів води в межах 4 – 33 см/добу. В окремих понижених місцях відмічається початкове затоплення заплав: р. Західний Буг – м. Кам’янка-Бузька, р. Полтва – м. Буськ, р. Рата – с. Волиця Сокальського району, р. Солокія – м. Червоноград, р. Стир – с. Щуровичі Радехівського району. На р. Рата в районі с. Межиріччя Сокальського району рівні води досягнули межі початкового підтоплення господарських об’єктів (400 см) і складають 448 см. Внаслідок цього в с. Межиріччя відбулося початкове затоплення 24 присадибних ділянок.

В м. Великі Мости Сокальського району спостерігається початкове затоплення 9 присадибних ділянок та часткове затоплення дороги на вул. Старомостівській на довжині 50 м. Рух цією дорогою закрито.

Також внаслідок сніготанення та випадання дощів відбулося підняття рівня грутових вод, що спричинило підтоплення присадибних ділянок та підвальних приміщень будівель господарств в окремих населених пунктах області. Комунальними службами та територіальними підрозділами Головного управління ДСНС України вживаються заходи щодо зменшення негативного впливу талих та грунтових вод.

Для запобігання негативному розвитку ситуації в разі ускладнення повеневої обстановки:

пости Львівського регіонального центру з гідрометеорології та Львівського обласного управління водних ресурсів ведуть постійний цілодобовий моніторинг розвитку повені на водних об’єктах області;

на території області постійно працюють оперативні мобільні групи Обласного штабу керівництва з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій, пов’язаних із підтопленням територій області внаслідок льодоходу, повені та паводків у 2013 році, Львівського обласного управління водних ресурсів та Головного управління ДСНС України;

у Великомостівській міській раді, Сілецькій та Межирічанській сільських радах Сокальського району організовано цілодобове чергування;

структурні підрозділи Львівського обласного управління водних ресурсів здійснюють постійний контроль за станом гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях, періодично працюють 5 насосних станцій в селах Устя та Колодруби Миколаївського району, в с. Забужжя Сокальського району, в с. Ріпчиці Дрогобицького району, в с. Чайковичі Самбірського району.

у населених пунктах Сілець, Межиріччя та Великі Мости Сокальського району чергують підрозділи Головного управління ДСНС України у Львівській області та 3-го спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби ЦЗ ДСНС України у складі 32 особи та 15 од. техніки з човнами та мотопомпами. Їх силами впродовж 2-4 квітня:

- закладено близько 780 мішків піщано-глиняної суміші для укріплення дамб, берегів річок та потічків у  м. Великі Мости, с. Межиріччя та с. Сілець;

- частково проведено розчистку підмостових отворів від уламків криги, гілок дерев та сміття в с. Межиріччя;

- організовано завезення та сплановано 155 м3 породи для запобігання затоплення дороги в  м. Великі Мости та житлових будинків в с. Межиріччя та с. Сілець;

- заготовлено 3000 мішків піщано-глиняної суміші;

- здійснено відкачку води з 3 житлових будинків, 12 присадибних ділянок, 4 підвалів, 1 підприємства (відкачано 2940 м3 води).

Всього до виконання робіт на територіях, де можливе ускладнення повеневої обстановки, залучено 45 од. тех. та 523 особи, зокрема від Львівського обласного управління водних ресурсів 15 од. тех. та 453 особи, територіальних підрозділів ДСНС України 30 од. тех. та 70 осіб.

Ситуація знаходиться на постійному контролі голови облдержадміністрації Віктора Шемчука.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Сплата податків спрощенцями ...

КОМЕНТАРІ