У Львівській ОДА затверджено обсяг заборгованості з різниці в тарифах  для населення

У Львівській ОДА затверджено обсяг заборгованості з різниці в тарифах для населення

06.04.13 11:32 0 847
Департамент житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу Львівської облдержадміністрації повідомляє, що з метою оздоровлення фінансового стану комунальних підприємств проводилась робота обласної територіальної комісії з питань погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу щодо узгодження обсягів заборгованості із різниці в тарифах на послуги тепло-, водопостачання та водовідведення, що надавались населенню.

Так , відповідно до постанов Кабінету Міністрів України виділено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах  в розмірі 5,1 млрд.грн, з яких на Львівську область припадає 77,1 млн.грн.       (в т.ч. для водопостачальних підприємств – 66,3 млн.грн,  для теплопостачальних підприємств – 10,8 млн.грн.). А також затверджено обсяг заборгованості з різниці в тарифах  для населення в сумі 516,5 млн.грн., з них для теплопостачальних підприємств області в розмірі 292,1 млн. грн., по водопровідно-каналізаційних підприємствах області – 224,4 млн. грн

Як зазначає т. в. о. директора згаданого департаменту  Ігор Цейтлін, проведена робота з відшкодування різниці в тарифах для Львівської області дала можливість  позитивно вплинути на зростання рівня оплати за спожиті енергоносії,      зменшити податкову заборгованість, вивільнені кошти скерувати на зменшення боргу із виплати заробітної плати та покращити фінансові показники діяльності підприємств житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, згідно з розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах, в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 12.11.12 №1074, бюджет Львівської області отримав 347,8 млн. грн., з яких на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги водопостачання та водовідведення – 60,3 млн. грн; на теплову енергію – 287,5 млн. грн.

Слід зазначити, що державна субвенція першочергово спрямовується на погашення заборгованості підприємств за енергоносії (в т.ч. за спожитий природний газ) та податкову заборгованість.

Всього у 2012 році було укладено договорів на проведення розрахунків з різниці в тарифах на теплову енергію в сумі – 282,2 млн. грн. (98,3% від виділеної на область субвенції.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 5.04 телепрограма «Тема ...
Наступна новина: На Тернопільщині вибирала ...

КОМЕНТАРІ