На Львівщині в Спеціалізованій податковій підбито підсумки роботи

На Львівщині в Спеціалізованій податковій підбито підсумки роботи

06.04.13 14:08 0 1204
Під час прес-конференції для ЗМІ начальник Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Львові ДПС Олександр Юристовський підбив підсумки роботи інспекції за І квартал та окреслив основні напрями діяльності у цьому році.

За результатами роботи із супроводження великих платників податків протягом січня – березня СДПІ по роботі з ВПП у м. Львові ДПС забезпечено збір платежів до бюджетів усіх рівнів у розмірі 668,2 млн. грн. До загального фонду Державного бюджету зібрано 621,9 млн. грн., що складає 100,2% до доведених індикативних показників. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, приріст надходжень становить 38,2 млн. грн. або 107%.

Найбільшу частку у структурі податків займають: акцизний податок з вироблених в Україні товарів, якого зібрано 229,2 млн. грн., податок на прибуток – 227,6 млн. грн., податок на додану вартість – 150 млн. гривень.

Добровільна сплата податків стає нормою ведення господарської діяльності великих підприємств Львова, яка складає 607,9 млн. грн. (майже 98% загальних надходжень). Надходження до бюджету за рахунок контрольно-перевіркової роботи за січень – березень 2013 року склали 14 млн. гривень.

До місцевого бюджету з початку року СДПІ по роботі з великими платниками податків у м.Львові ДПС забезпечено надходження 47,8 млн. грн. податків та інших платежів, що складає 106,1% до доведених індикативних показників. Майже 39 млн. грн. із цієї суми (82% від загальних надходжень) становить податок з доходів фізичних осіб. Крім того, за січень-березень цього року до міської скарбниці надійшло 2,8 млн. грн. податку на прибуток підприємств, 1,7 млн. грн. плати за спеціальне користування водними ресурсами та 4,3 млн. грн. інших платежів.

О.Юристовський наголосив, що діяльність СДПІ спрямована на якісне обслуговування великих платників податків, налагодження партнерських відносин, впровадження нових електронних сервісів з метою створення умов для зручного ведення бізнесу. З початку року керівництвом інспекції проведено три зустрічі за «круглим столом» з обговорення проблемних питань оподаткування і сплати податків та 33 особистих зустрічі з представниками великих підприємств. Як показує практика, наслідком проведення таких зустрічей є тенденція до зростання рівня добровільної сплати податків.

Серед великих підприємств Львівщини лідером сплати податків є ТзОВ «НВП «Гетьман», яким з початку року перераховано до бюджетів усіх рівнів понад 156,7 млн. грн. ДТГО «Львівська залізниця» - 85,7 млн. грн., ПРАТ «Львівський лікеро-горілчаний завод» - 81 млн. грн., ДП «Стрийський вагоноремонтний завод» - 44,1 млн. грн., ПАТ «Львівобленерго» - 37 млн. грн., ПАТ по газопостачанню та газифікації «Львівгаз» - 34,6 млн. грн. Загалом ці бюджетоутворюючі підприємства забезпечили 2/3 від усієї суми надходжень (66 %).

Начальник СДПІ також проінформував про роботу підрозділу податкової міліції. Наголосив, що одним із першочергових завдань податкових міліціонерів є виявлення та усунення тіньових схем ухилення від сплати податків і мінімізації податкових зобов’язань. Відповідно до матеріалів, зібраними працівниками головного відділу податкової міліції СДПІ по роботі з ВПП у м.Львові ДПС внесено в єдиний державний реєстр досудових розслідувань та розпочато 6 кримінальних проваджень щодо вчинення кримінальних правопорушень службовими особами підприємств-великих платників податків, з них: 5 – за ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків), в т.ч. 3 – за умисне ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України) та 1 – за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем).

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Скандал: журналісти назвали ...

КОМЕНТАРІ