Житомирщина: соціальні служби для сім’ї, дітей та молоді області працюють на забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання в сім\'ї

Житомирщина: соціальні служби для сім’ї, дітей та молоді області працюють на забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання в сім\'ї

06.04.13 13:39 0 916
За Новими соціальними ініціативами Президента України: діти – майбутнє України, протягом 2013-2014 років мають бути створені мережі центрів денного перебування для дітей-інвалідів.

На теренах Житомирщини працюють 1 обласний, 5 міських та 23 районних соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. При кожному центрі створені Служби соціальної підтримки сімей. Такі центри необхідні для допомоги батькам дітей-інвалідів. Адже через скрутне матеріальне становище батьки дітей-інвалідів не можуть звільнитися з роботи та доглядати за дітьми, тому часто змушені віддавати їх на виховання до інтернатних закладів. А можливість залишати дитину з особливими потребами на кілька годин на добу у спеціалізованому закладі надає оптимальні умови для сімейного виховання дітей-інвалідів.

У Центрах соціальної підтримки сімей працюють кваліфіковані педагоги та психологи, які здійснюють роботу, спрямовану на надання допомоги у налагодженні соціальних зв’язків, розвитку творчих здібностей, сприяння у отриманні доступу до більших освітніх можливостей, допомоги у лікуванні, догляді, розвитку соціально-побутових навичок, вміння самостійно вирішувати проблеми, організації дозвілля дітей з функціональними обмеженнями.

Так торік спеціалісти та фахівці із соціальної роботи міських та районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працювали з 1849 дітьми із функціональними обмеженнями та їх батьками, було надано більше 6 тис. соціальних послуг (психологічних, соціально-педагогічних, медико-соціальних, юридичних, інформаційних, соціально-економічних).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ЛКП «Львівелектротранс» ...

КОМЕНТАРІ