На Житомирщині відбувся творчий вечір Михайла Пасічника „Я повертаю зір на себе”, присвячений 60-річчю поета

На Житомирщині відбувся творчий вечір Михайла Пасічника „Я повертаю зір на себе”, присвячений 60-річчю поета

06.04.13 12:11 0 1301
Житомирський поет Михайло Пасічник святкує 60-ліття від дня народження. З цієї нагоди у великій залі телерадіокомпанії 4 квітня відбувся творчий вечір митця „Я повертаю зір на себе”, на який завітали представники влади, колеги, друзі і шанувальники творчості поета.

За словами Михайла Павловича, його творче кредо – вмикати совість і лише тоді писати. Як зазначив доктор філологічних наук, професор Петро Білоус, поету притаманна глибока ліричність, тематичне розмаїття поезії, тонке відчуття слова, уміння вловити і відобразити найрізноманітніші людські почуття і помисли, розвинуте почуття гумору. Коли читаєш його книги, а їх у творчому доробку майстра слова більше 20-ти, перед нами постає людина, мужня, добра, з усіма своїми почуттями і переживаннями.

Дві дороги ведуть Миколу Пасічника по життю – поезія і журналістика. А ще він займається громадською діяльністю. З 2007 року очолює обласну організацію спілки письменників України, є членом громадської ради при Житомирському міському голові. Поет є лауреатом багатьох літературних премій, почесним громадянином Бердичівського району.

За свою багатогранну творчість, за небайдужість до громадської діяльності Михайло Пасічник отримав найвищу почесну відзнаку „Честь і слава Житомирщини” з рук голови обласної ради Йосипа Запаловського, почесну грамоту за дорученням голови облдержадміністрації вручив поету начальник управління культури Юрій Градовський, подяку від Житомирського міського голови передав його заступник Микола Боровець.

Вітаючи ювіляра, голова Національної спілки письменників України Віктор Баранов назвав творчість поета глибоким, чистим, незамуленим джерелом. Він наголосив, що нація мусить мати національну свідомість і на це вказують саме письменники, поети. Таким є Михайло Пасічник, який, окрім тонкої душі, має гарячий подих серця поета-патріота.

Багато теплих слів ювіляру сказали головний редактор журналу „Перець” Михайло Прудник, головний редактор „Української літературної газети” Михайло Сидоржевський, директор департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Василь Сухораба, який є земляком і другом ювіляра, представники влади м. Бердичева і Бердичівського району, де народився і почав свою літературну діяльність Михайло Павлович.

На вечорі звучало багато віршів. Їх читав сам поет, студенти коледжу культури і мистецтв ім. І.Огієнка, інституту культури і мистецтв Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. Пісні на слова М. Пасічника виконали бердичівський композитор і співак Олесь Коляда, заслужений діяч мистецтв України Володимир Шинкарук, Лариса Бойко, пісенне вітання підготували студент і викладач музичного училища.

Михайло Пасічник продовжує творити, збагачуючи людей своєю духовністю. Його вірші, чесні, совісні, можуть служити дороговказом у нашому суєтному і швидкоплинному житті. „Якщо вже падать, то зерном у землю, щоб навесні до сонця прорости”, - ці рядки звучали не раз на вечорі поета.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: На Рівненщині жінка ...
Наступна новина: За минулу добу на ...

КОМЕНТАРІ