МНС Казахстану зацікавлено у підготовці викладачів на базі профільних навчальних закладів ДСНС України.

МНС Казахстану зацікавлено у підготовці викладачів на базі профільних навчальних закладів ДСНС України.

06.04.13 17:26 0 1010
Міністерство надзвичайних ситуацій Казахстану зацікавлено у підготовці кадрів системи цивільного захисту населення на базі профільних навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Крім того, Казахстан готовий співпрацювати з Україною у сфері виготовлення техніки, призначеної для ліквідації надзвичайних ситуацій. Про це 4 квітня повідомив Міністр МНС Казахстану Володимир Божко під час зустрічі з Головою ДСНС України Михайлом Болотських у Києві.

«Я так само хотів би висловити Вам слова вдячності. Це була очікувана поїздка, оскільки останній мій візит був результативним. У нас пішли активні контакти по лінії промислової безпеки, посилення рятувальних підрозділів, навчальних закладів. І для нас це дуже важливо. Ми розуміємо потенціал української сторони, техніку, обладнання та засоби порятунку, які виготовляються в країні. Для нас це дуже актуально. Після розпаду СРСР значна частина техніки залишилася в Росії, Україні, Білорусі. Тепер ми дуже зацікавлені у співпраці у сфері виробництва техніки. Крім того, більша частина навчальних закладів залишилися за межами нашої країни. І у нас відчувається дефіцит добре підготовлених педагогічних кадрів», - наголосив Володимир Божко.

У свою чергу Михайло Болотських запевнив очільника рятувальників Казахстану, що ДСНС України готове до найактивнішої співпраці у всіх галузях.

«У нас тривала історія співробітництва. Воно розпочалося ще з 17 вересня 1999 року. Також 13 березня минулого року у Києві відбулося засідання спільної україно-казахстанської комісії, під час якої були визначені основні напрямки роботи та терміни підготовки комплексного плану співпраці. Я думаю цей план у найближчий час затвердимо та підпишемо Всі питання для активізації подальшого співробітництва ми вирішимо в обов'язковому порядку та у найкоротші термін. Це необхідно для розвитку системи захисту населення та територій на благо наших двох народів», - сказав Михайло Болотських.

Наразі два відомства розглядають можливість читання лекцій викладачами профільних вищих навчальних закладів України у Кокшетауському технічному інституті. Також планується проведення науково-практичної конференції з актуальних проблем у сфері цивільного захисту, надзвичайних ситуацій, промислової та пожежної безпеки, обміну досвідом у сфері перспектив застосування існуючих систем страхування ризиків при виникненні надзвичайних ситуацій.

Для обох країн цікавим лишається питання обміну досвідом із застосування авіації для гасіння пожеж, рятування постраждалих, ведення моніторингу територій та об`єктів, що зазнали наслідків надзвичайних ситуацій.

Окремо розглядалися питання обміну досвідом з організації та надання екстреної медичної допомоги та медико-психологічної реабілітації постраждалим і рятувальникам у результаті надзвичайних ситуацій.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ