На Рівненщині факт отруєння дітей у с.Могиляни  Острозького району — на контролі прокуратури

На Рівненщині факт отруєння дітей у с.Могиляни Острозького району — на контролі прокуратури

06.04.13 13:33 0 1156
03 квітня в інфекційне відділення Острозької ЦРЛ в стані середньої важкості з ознаками отруєння госпіталізували чотирьох неповнолітніх. 04 та 05 квітня з аналогічними симптомами до закладу охорони здоров'я потрапило ще одинадцятеро дітей, двох з них після надання медичної допомоги відпустили додому.

Станом на ранок 05.04.2013 року в лікарні залишається тринадцять неповнолітніх з діагнозом ентероколіт. Наймолодшому пацієнту лише 5 місяців, а найстаршому — 14 років. Стан здоров’я усіх хворих задовільний. Уже з'ясовано, що сім'ї, де отруїлися діти, користуються водою з центрального водогону села, тому на його різних ділянках працівниками Острозької міжрайонної СЕС та Головного управління Державної санепідемслужби в області було взято проби для проведення хімічного та бактеріологічного дослідження.

Попередньо також встановлено, що мало місце підтоплення артезіанської свердловини талими водами, які могли потрапити у водопровід. На даний час комунальним підприємством Могилянівської сільської ради проведено хлорацію води.

За цим фактом Острозьким МВ УМВС України в Рівненській області внесені відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.275 КК України (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд).

Хід розслідування прокуратурою Рівненської області взято на контроль.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Луцькі податківці ...

КОМЕНТАРІ