Скандал: журналісти назвали власників офшорних рахунків зі 170 країн

Скандал: журналісти назвали власників офшорних рахунків зі 170 країн

06.04.13 14:10 0 990
Журналістське розслідування відкрило імена 130 тисяч осіб зі 170 країн, які нібито мають гроші на офшорних рахунках. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Дані про це оприлюднив у четвер Міжнародний консорціум журналістських розслідувань – базована у Вашингтоні мережа репортерів з більш як 60 країн, про це також повідомили провідні міжнародні засоби інформації.

Зокрема, у списку власників рахунків ідеться про зв’язок з дружиною російського віце-прем’єра Ігоря Шувалова, президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, а також його дружиною і дочкою.

«Це стосується прозорості. Проблема, коли у вас є таємниці, коли ви маєте офшорні структури, які можуть складатися з трасту на Островах Кука, який належить компанії на Британських Віргінських островах, яка, у свою чергу, належить ще одній компанії в іншому офшорі і так далі. Коли податкова поліція починає це розслідувати, то їй дуже важко переконатися, що все відбувається законно», – сказав головний редактор Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань Майкл Гадсон.

За даними консорціуму, частина з близько 2,5 мільйона документів показує секретні канали, які використовуються, щоб приховати багатство в офшорних зонах. За оцінками експертів, на таких рахунках може бути понад 21 трильйон доларів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині в ...
Наступна новина: На Тернопільщині створять ...

КОМЕНТАРІ