В Луцьку свято в гімназії

В Луцьку свято в гімназії

07.04.13 13:30 0 1451
В «Рік дитячої творчості», проголошений Президентом України у 2013 році, у Луцькій гімназії №4 імені Модеста Левицького уже відбулися та проходитимуть найрізноманітніші позакласні заходи, метою яких є виховання учнівської молоді на кращих зразках національної культури, збереження та відродження традицій українського народу, виявлення творчих здібностей учнів, розвиток та удосконалення їх вокально-хорових, хореографічних навичок, демонстрація творчих здобутків в декоративно-ужитковому та образотворчому мистецтві.

Великим святом для усієї гімназії є щорічний творчий звіт колективів художньої самодіяльності «В життя – через красу», який цьогоріч відбувся 5 квітня. Уся сюжетна лінія сценарію підпорядкована девізу:

«В дитинстві відкриваємо світи,

де творчість у красу переростає»

У концертній програмі з 25 творчих номерів взяли участь 13 сольних виконавців, 12 творчих колективів, у складі яких понад 250 гімназистів. Така насичена програма! Адже так нелегко обрати кращих з кращих. Тому що участь у творчому звіті – це ознака великого таланту та чесної перемоги у традиційних загальногімназійних конкурсах.

Зокрема, у концерті демонстрували свої творчі здібності учнівські колективи, що стали переможцями та призерами конкурсу на кращу інсценізацію української народної пісні «Свято української пісні «Розмай-2013» (4(8)-Г та 2(6)-В класи), конкурсу спортивних танців «Танцювальний олімп – 2012» (5(9)-Б та 1(5)-Б класи).

Активними учасниками щорічних концертів є вихованці фольклорного гуртка «Вербиченька» та вокальної групи «Сонечко» (керівник – Барладіна Ю.Л.), хорового колективу (керівник – Павлюк Н.М.). Переможці Міжнародних, Всеукраїнських, обласних та міських конкурсів вокального співу Уляна Захарія, Анна Негодюк, Катерина Озеруга, Софія Фокшей, Анна Горбачова, Марта Кобильчук, Олеся Стасюк, Анастасія Романюк, Юлія Оніщенко, Дарина Романюк, Іванна Горбатюк, Соломія Поливко даруватимуть глядачам чудові українські пісні про дитячі мрії, рідну матусю та неньку- Україну.

Виконавську майстерність та сценічну культуру танцю демонстрували вихованці бального клубу «Ритм» Дарія Колесник та Юрій Денис (учні П 1-В класу), ансамблю «Юність» Софія Каліщук та Амід Мабудов, Анастасія Семенюк (учні 5(9) класів). Декламаторські здібності показали Христина Сухоставська, переможець обласного конкурсу декламаторів поезій Тараса Григоровича Шевченка.

Свято в гімназії тривало цілий день. Уже зранку усіх відвідувачів приємно дивувала і дарувала мистецьке задоволення виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Різноманітні вироби: панно, ляльки-мотанки, писанки, картини, вироби із бісеру, деревини - розповідали про своїх авторів-гімназистів, їх мрії та бажання. Понад 100 творчих робіт прикрасили вестибюль навчального закладу, демонструючи таланти та здібності 62 учнів. І це – тільки частина творчого доробку!

Свято вдалося! Адже стільки праці і натхнення вклали у нього учні, педагоги і батьки!

Управління освіти Луцької міської ради

(724 800, 728 058 )

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині виставка ...

КОМЕНТАРІ