Чернівчанам показали проекти реконструкції скверу по вулиці Університетській

Чернівчанам показали проекти реконструкції скверу по вулиці Університетській

07.04.13 14:43 0 1346
5 квітня, у Центрі культури «Вернісаж» за участю секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина відбулося відкриття виставки конкурсних проектів реконструкції скверу по вулиці Університетській. Кожен бажаючий міг висловити свою думку стосовно репрезентованих робіт.

Нагадаємо, 5 березня в Чернівцях проводився відкритий архітектурний конкурс на кращий проект благоустрою території скверу – пам’ятки природи місцевого значення на розі вулиць Університетської та М.Коцюбинського. Учасниками конкурсу стали окремі фахівці, авторські колективи дипломованих професійних архітекторів, студенти архітектурних і художніх навчальних закладів, що мають відповідну кваліфікацію, з Києва, Львова, Чернівців та інших міст України. Усього був представлений 31 проект.

Надані проекти були розглянуті за наступними критеріями: впорядкування транспортного і пішохідного рухів на прилеглій до об’єкта ЮНЕСКО території, зупинок на вулицях М.Коцюбинського та Університетській, функціональне зонування скверу з врахуванням території обслуговування пам’ятки архітектури місцевого значення – Попівського дому, збереження та реставрація автентичної огорожі, впорядкування ландшафтних композицій, облаштування пункту туристичної інфраструктури, кафетерію з легких конструкцій та громадської вбиральні.

Переможців відзначили дипломами Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області. Преміальний фонд конкурсу становив 30 000 гривень.

Конкурс організовано у рамках заходів, визначених Проектом “Створення реальних можливостей охорони культурної та природної спадщини міста Чернівців шляхом формування свідомості мешканців та їх залучення до відновлення та облаштування території навколо об’єкта ЮНЕСКО – Резиденції митрополитів Буковини і Далмації”.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: З ким би ми не грали, я ...

КОМЕНТАРІ