На Житомирщині 230 рятувальників та 72 од. насосного обладнання залучались протягом доби для надання допомоги населенню.

На Житомирщині 230 рятувальників та 72 од. насосного обладнання залучались протягом доби для надання допомоги населенню.

07.04.13 17:03 0 931
Загалом протягом доби для надання допомоги населенню для відкачування води на прибудинкових територіях від Державної служби України з надзвичайних ситуацій залучалось 230 рятувальників та 72 од. насосного обладнання. За добу відкачано 20 тис. 476 куб.м води (усього з 2 квітня відкачано 50 тис. 892,3 куб.м води).

Протягом доби спостерігалися випадки підтоплення територій 68населених пунктів у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Чернігівській областях та м. Києві.

За інформацією Укравтодору проїзд автошляхами державного та регіонального значення забезпечено.

Станом на 7:00 5 квітня на більшості території України без істотних опадів. Опади у вигляді невеликого дощу спостерігаються у Київській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях та м. Києві.

За інформацією Гідрометеорологічного центру протягом 5 квітня очікується поступове підвищення рівнів води з подальшим затопленням заплав, зокрема:

на р. Рата (Львівська область) біля м. Великі Мости спостерігається підйом рівня води до критичної відмітки. Запас складає 67 см. Прогнозується можливе підтоплення 3 населених пунктів (м. Великі Мости, с. Межиріччя та с. Сілець);

на річці Дунай (Одеська область) рівень води біля м. Вилкове складає 152 см (за минулу добу знизився на 3 см), початкова відмітка підтоплення прирічкових будинків – 155 см. Запас складає 88 см. Прогнозується підтоплення 24 приватних житлових будинки та присадибних ділянок;

на ділянці р. Дністер Галич – Заліщики підвищення рівня води на 0,5-1,0 м, місцями вихід води на заплаву;

на ділянці р. Тиса між с. Великий Бичків – м. Хуст на 0,4-0,6 м;

на р. Тиса біля водпоста Вилок – на 0,8-1,3 м з виходом води на заплаву.

У ДСНС України у цілодобовому режимі працює робоча група Міжвідомчого оперативного штабу.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ