На Чернігівщині рятувальники відпрацьовують житловий сектор, особлива увага населеним пунктам, що потрапляють у зони можливого підтоплення

На Чернігівщині рятувальники відпрацьовують житловий сектор, особлива увага населеним пунктам, що потрапляють у зони можливого підтоплення

07.04.13 08:15 0 1084
На Чернігівщині ситуація із загибеллю людей під час пожеж у житловому секторі громадян набула особливої гостроти. З початку року в регіоні виникло 294 пожежі під час яких загинуло 47 осіб. Одним з найбільш проблемних в цьому відношенні є Козелецький район, де зареєстровано 24 пожежі, у вогні загинуло 5 людей, ще 5-ро провалились під тонку кригу водойм та потонули.

З огляду на це, 4 квітня у Козелецькій райдержадміністрації відбулось розширене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В ньому взяли участь керівництво та співробітники обласного Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій, районної служби цивільного захисту, управлінь та відділів соціального захисту, освіти, міліції, товариства Червоного хреста. В ході роботи комісії заслухано звіти сільських голів про стан проведення профілактичної роботи на території громад Олексіївщинської, Надинівської, Красилівської та Карпилівської сільрад, де у поточному році мали місце трагічні випадки під час пожеж. У своєму виступі заступник начальника Управління ДСНС у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Ігор Федоренко зазначив, що нажаль, повністю виключити можливість виникнення пожеж, надзвичайних подій та загибелі людей на них неможливо, проте спільні зусилля всіх служб мають бути направлені на проведення профілактичної роботи серед населення та наданні посильної допомоги в усуненні протипожежних недоліків приладів опалення, електромереж та газового господарства в оселях соціально незахищеної категорії населення.

Після підведення підсумків роботи комісії, три рейдові групи відпрацьовували приватний житловий сектор на території Олексіївщинської, Надинівської, Красилівської та Карпилівської сільрад. Деякі з сіл на території зазначених громад входять до зон можливого підтоплення під час весняного водопілля, тому одним з головних завдань є проведення профілактичної роботи, направленої на максимальне зниження ризику виникнення пожеж і надзвичайних подій у таких населених пунктах.

В ході профілактичного відпрацювання особлива увага приділялась помешканням осіб похилого віку, інвалідів, багатодітних та неблагонадійних родин. Фахівці рейдових бригад під час відвідувань перевіряли стан приладів опалення та електромережі, вказували на наявні протипожежні недоліки, роз’яснювали основні правила безпечної поведінки та вручали відповідні листівки, пам’ятки. Завітали і до 101-річного ветерана Петра Музики, що мешкає у Карпилівці, який радо зустрів гостей, вислухав поради рятувальників та запевнив, що завжди дотримується заходів безпеки.

Такі практичні відпрацювання направлені перш за все на те, аби звернути увагу громадян відповідально ставитися до вимог безпеки у повсякденній діяльності, що в свою чергу допоможе зменшити кількість пожеж, надзвичайних подій і трагічних випадків на них.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині ларису ...
Наступна новина: На Рівненщині спільний ...

КОМЕНТАРІ