В ООН закликали США закрити в’язницю в Гуантанамо

В ООН закликали США закрити в’язницю в Гуантанамо

07.04.13 18:25 0 933
Верховний комісар ООН із прав людини Наві Піллей закликала Сполучені Штати Америки закрити в’язницю на військово-морській базі Гуантанамо на Кубі, де утримують підозрюваних у тероризмі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як мовиться в її заяві, утримання за ґратами на невизначений термін багатьох в’язнів дорівнює свавільному утриманню і очевидно порушує міжнародне право.

Голодівку близько 40 в’язнів цього центру утримання Піллей назвала актом відчаю.

Вона також закликала звільнити тих приблизно половину зі 166 в’язнів центру, які вже мають дозвіл на повернення до рідних країн чи виїзд до третіх країн.

Нагадавши, що дехто з в’язнів у Гуантанамо перебуває там уже понад десятиліття, верховний комісар із прав людини висловила глибоке розчарування, що США досі не закрили цей центр.

Закрити цей табір протягом року президент США Барак Обама наказував іще 2009 року, але це рішення так і не виконали. На початку 2011-го Обама підписав інший указ, який фактично унеможливив це закриття.

Табір утримання на військово-морській базі США в бухті Гуантанамо на орендованій частині території Куби створили ще 2002 року з метою тримати там підозрюваних у тероризмі поза межами США, а отже, й поза правовим полем США.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку змагалися ...
Наступна новина: У Львові реалізовується ...

КОМЕНТАРІ