Північна Корея попросила евакуювати іноземні посольства – Росія

Північна Корея попросила евакуювати іноземні посольства – Росія

07.04.13 18:57 0 914
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив що його країна перебуває в тісному контакті зі США, Китаєм, Японією і Південною Кореєю через прохання Пхеньяна до інших країн світу розглянути можливість евакуювати їхні посольства в Північній Кореї. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, Росія й інші держави намагаються з’ясувати ситуацію.

Речник російського посольства у Пхеньяні повідомив, що прохання взяли до уваги, але наразі ніякої евакуації не планують.

У Великій Британії прохання Пхеньяна розглянули як продовження риторики Північної Кореї, заявили тим часом у Міністерство закордонних справ у Лондоні.

ж у Південній Кореї повідомили, що біля східного і західного узбереж країни дислокували бойові кораблі з системами протиракетної оборони.

США раніше повідомляли, що розмістять систему ПРО на своєму острові Гуам у Тихому океані, на якому є велика військова база і якого теоретично здатні досягти північнокорейські ракети.

Останніми тижнями Північна Корея різко загострила войовничу риторику, погрожуючи США і Південній Кореї війною і можливим ядерним ударом, але з реальних кроків, за повідомленнями, лише перемістила днями одну балістичну ракету середньої далекосяжності на своє східне узбережжя, трохи ближче до США. Ця ракета, як припускають, може досягти Гуаму, але не континентальної території США.

Вашингтон заявляв, що серйозно ставиться до цих погроз. Але, на думку фахівців, Пхеньянові йдеться перш за все про використання цих заяв як пропаганди серед свого власного населення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Янузі знову травмувався

КОМЕНТАРІ