На Тернопільщині проходження весняного водопілля в районі перебуває під контролем

На Тернопільщині проходження весняного водопілля в районі перебуває під контролем

07.04.13 22:31 0 1069
6 квітня в селах Жуків та Гиновичі Бережанського району внаслідок атмосферних опадів і танення снігу вийшла на заплаву річка Золота Липа та відбулося часткове підтоплення пасовища й господарських угідь.

Працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій області спільно з місцевими органами виконавчої влади комісійно обстежили дані населені пункти, стан гідроспоруд у місті Бережани та русла річки Золота Липа, нижче за течією.

Цього ж дня за результатами обстеження відбулося засідання районного оперативного штабу з координації дій щодо проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків та надзвичайних ситуацій, пов’язаних із весняним водопіллям. У його роботі взяли участь голова Бережанської районної державної адміністрації Ярослав Тринька, заступник начальника Управління ДСНС у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Андрій Ковбасюк, заступник начальника обласного управління водних ресурсів Віталій Гончар та представники місцевих органів самоврядування.

У підсумку, з метою запобігання підтопленню господарських та житлових будівель у селах Жуків та Гиновичі Бережанського району було прийняте рішення про підняття шандорів на гідроспоруді річки Золота Липа у місті Бережани. Також службою цивільного захисту Бережанського району виставлено спостережні пости для своєчасного реагування на можливе підняття рівня води нижче за течією.

На даний час ситуація з перебігом весняного водопілля в районі перебуває під контролем.

Підрозділи Управління ДСНС області готові до дій за призначенням та реагування на можливі надзвичайні ситуації у період пропуску повені та сходження криги у 2013 році.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: У питанні ядерної програми ...

КОМЕНТАРІ