Михайло Вишиванюк: Угорщина  підтримає Україну в усіх напрямках вступу до Європейського Союзу

Михайло Вишиванюк: Угорщина підтримає Україну в усіх напрямках вступу до Європейського Союзу

08.04.13 14:59 0 1078
У неділю на сцені обласного академічного музично-драматичного театру імені Івана Франка відбувся показ оперети Імре Кальмана «Сільва» у виконанні артистів Будапештського оперного театру. Виступ столичного колективу угорців іванофранківці сприйняли надзвичайно тепло.

«Це стало можливим завдяки добросусідським відносинам між Україною та Угорщиною», - зазначив перед початком показу голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, розповідаючи присутнім про результати нещодавнього візиту до цієї країни у складі урядової делегації. Серед важливих домовленостей двох країн Михайло Вишиванюк акцентував на вирішенні чи не найважливішого для України питання транспортування газу до Європи, розширення та модернізації пропускних пунктів, будівництва залізниці, обміну студентами.

«Було продемонстровано теплі стосунки, нас запевнили у головному – Угорщина підтримає Україну в усіх напрямках вступу до Європейського Союзу», - наголосив голова облдержадміністрації.

Користуючись нагодою, Михайло Вишиванюк звернувся до заступника Державного секретаря із закордонних питань управління прем’єр-міністра Угорської Республіки Мадяра Левенте, який завітав на Прикарпаття, з пропозицією посприяти відкриттю на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відділення угорської мови.

На Івано-Франківщині також побував Генеральний Консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаї.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ