Тернопільщина: в області активізують роботу з проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів

Тернопільщина: в області активізують роботу з проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів

08.04.13 13:54 0 1099
Про необхідність проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів йшлося на нараді, яка відбулася за участі керівництва Головного управління Держземагентства у Тернопільській області та департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Також було проаналізовано стан розроблення на території області проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь.

Начальник Головного управління Держземагентства у Тернопільській області Роман Папіровський виступив із роз’ясненнями новин земельного законодавства, які набрали чинності цього року.

Директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської обласної державної адміністрації Андрій Хома зазначив, що за даними державної статистичної звітності з кількісного обліку земель на території області налічується 379 господарств, кожне з яких використовує понад 100га орних земель, наданих для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Начальник державної інспекції сільського господарства Віктор Малюта зауважив, що у відповідності до чинного законодавства передбачено адміністративну відповідальність за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без проектів сівозмін.

Директор центру «Облдержродючість» Іван Брощак повідомив, що сільськогосподарські товаровиробники та усі власники земельних ділянок можуть отримати фахові роз’яснення з питань раціонального використання землі, застосування мінеральних і органічних добрив, інших агротехнічних заходів з метою захисту, відтворення, підвищення родючості ґрунтів та одержання високих і стабільних врожаїв.

Учасники наради досягли домовленості щодо подальшого посилення співпраці з метою завершення проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів та виготовлення проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині під ...
Наступна новина: "Барселона" витратить 40 ...

КОМЕНТАРІ